Veza bez obaveza: Pravila koja morate znati

Kombinacija nije jednostavna kao što se čini. Prije ulaska u ovakav odnos imajte na umu sljedeće važne stvari…

Čini se da se muškarci i žene sve češće nalaze u nedefinisanim vrstama ljubavnih odnosa. Ne može se reći da je to seks za jednu veče, a ne može se reći ni da je u pitanju veza, budući da se nakon viđanja ne čujete po dvije nedelje. Ukoliko ste u ovakvoj vezi, ova pravila morate poštovati…

Postavite pravila

Prvo i osnovno jeste da odmah znate na čemu ste. Da li ćete jedno drugom govoriti ako spavate s još nekim? A možda ste se dogovorili da ništa ne pričate? Koliko dugo namjeravate da budete u takvom odnosu? U svakom slučaju, morate imati odgovore na osnovna pitanja prije nego što to ode predaleko. Na taj način ćete preventivno djelovati da ne dođe do komplikacija.

Osjećanja? Zaboravite na njih

Zapamtite: prijatelj s povlasticama je upravo to! Ništa manje, ništa više. Sva ta poletna i romantična osjećanja nisu rezervisana za ovakvu vrstu veze. Ako jednom upletete emocije, nema nazad. Lako je pomiješati fenomenalan seks sa potencijalnom vezom.

Nemojte ga upoznavati sa prijateljima

Ne želite da se vaši prijatelji vežu za nekoga ko sutra možda neće biti u vašem životu. Možda vi u potpunosti shvatate odnos koji imate, ali oni ne shvataju. Uostalom, brže nego što mislite počeće priče i pitanja zašto se ne upustite u vezu i slično.

Nema romantičnih izlazaka

Ako ste u neobaveznoj vezi, onda se ograničite na sobu. Krenete li s restoranima i večerama, alarm zvani „osećanja“ ubrzo će se upaliti. Možda izađete zajedno u provod ili slično, ali romantična mjesta morate izbjegavati…

Uvijek se zaštitite

Nikada ne možemo dovoljno istaći važnost zaštite tokom seksualnog odnosa. Uradite to, čak i kada vam partner kaže da je čist i da ne spava ni sa kim. Otkud znate da li govori istinu? Uostalom, apsolutno vam ne treba briga zbog potencijalne trudnoće.

Tagovi: