Višković u Prnjavoru sa rukovodstvom opštine

Auto-put, vodovod, kružni tok, a sada i rekonstrukcija mosta na rijeci Vijaci, to je samo dio urađenog u Prnjavoru u posljednjih nekoliko godina. U posljednje četiri uloženo je 16 miliona maraka u razne projekte, od čega je Vlada Republike Srpske obezbijedila 10 ipo miliona.

Na tome se neće stati, poručio je premijer Radovan Višković nakon posjete ovoj opštini. 

"Za par dana biće i novi vatrogasni dom, adaptacija Doma zdravlja, biće energetska efikasnost vezano za škole, radili smo mokre čvorove, grijanje, sve ove infrastrukturne projekte, a posebno mi je drago da poslije nekoliko godina gdje je svake godine bio neki problem za koji skoro niko nije mogao da kaže o čemu se radi, da je konačno došlo vrijeme da svi građani koji koriste gradsku vodu konačno i imaju vodu gdje je započet projekat prije nekoliko godina, a prije desetak dana i završen", rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.   

Vlada Republike Srpske pomogla je opštini Prnjavor i kod saniranja posljedica izazvanih virusom korona. 

"Vlada Republike Srpske je za vrijeme pandemije pomogla opštini Prnjavor. 835 hiljada maraka je bila direktna podrška budžetu, dok je preko 1,3 miliona maraka bila podrška privrednicima", istakao je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor. 

Gradili su se i lokalni putevi u Prnjavoru, za šta je preduzeće Putevi Republike Srpske izdvojilo 1.900.000 hiljada maraka. Jedan od velikih problema, a sada riješenih, bio je dotrajao neadekvatan most na rijeci Vijaci, prenosi ATV.

"Konačno mogu da kažem da se ovakvi problemi neće više dešavati, barem ne na ovom mjestu, što je godinama stvaralo loše projektno rješenje koje je stvaralo usko grlon i sada je konačno došlo do toga da je ostvarena potrebna širina na samom mostu u skladu sa potrebnom širinom magistralne putne komunikacije", naglasio je Davor Kostrešević, v.d. direktora JP "Putevi Republike Srpske". 

U 2018. godini zahvaljujući pomoći sa republičkog nivoa stambeno je zbrinuto 14 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida. Prošle godine izgrađena je i zgrada sa 14 stanova za ugrožene kategorije.