Vjetrovito i toplije, sutra temperatura i do 14 stepeni

U Republici Srpskoj i FBiH sutra će prevladavati pretežno oblačno, vjetrovito i toplije vrijeme, mjestimično sa slabom kišom na jugu i jugozapadu, te dnevnom temperaturom vazduha od šest do 14 stepeni Celzijusovih.

Jutro će biti promjenljivo oblačno i vjetrovito, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana se očekuje pretežno oblačno i toplije vrijema, na sjeveru sa sunčanim periodima, a na jugozapadu i jugu sa mjestimično slabom kišom, uz moguću grmljavinu.

Jutarnja temperatura vazduha biće od tri do osam stepeni, a na jugu i sjeveru oko 10 stepeni Celzijuzovih.

Duvaće umjeren vjetar, povremeno sa jakim udarima južnog i jugoistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica nula, Zvornik jedan, Mrakovica, Mrkonjić Grad i Bihać dva, Ribnik, Srbac, Prijedor, Banjaluka, Gradačac i Sanski Most tri, Drvar četiri, Čemerno, Doboj i Jajce pet, Bijeljina i Tuzla šest, Gacko, Han Pijesak, Kalinovik, Nevesinje, Šipovo, Bugojno, Livno i Zenica osam, Višegrad devet, Sokolac 10, Foča, Grude i Široki Brijeg 11, Rudo, Mostar i Sarajevo 12, Bileća, Srebrenica i Neum 13, Trebinje 14 i Stolac 15 stepeni Celzijusovih.