Vlada RS kupuje skije, sanke i bicikla od 270.000 KM

Iako je u hotel „Rajska dolina“ uloženo više od deset miliona maraka, u Vladi Republike Srpske su se sjetili da nisu kupili skije, sanke i bicikla za koje su sada odlučili da potroše više od 270.000 KM, saznaje portal CAPITAL.

Ugostiteljski servis Vlade Republike Srpske ima namjeru da za kupovinu sportske opreme potroši 232.000 KM bez PDV-a.

Sportska oprema, koja će sa porezom da košta 271.440 KM, odnosi se na skije, sanke, bicikla i prateću opremu koja treba da bude isporučena u hotel „Rajska dolina“ na Jahorini.

Traži se 10 pari skija, od čega sedam za slalom i tri para All Mauntain skija. Neophodno je i deset pari „ski cipela visokih performansi za odrasle“.

Pored toga, među traženom robom je i 79 pari skija za odrasle i 41 par skija za djecu, sa neophodnim ski cipelama.

Na spisku za kupovinu je i devet snowboard daski sa vezovima za odrasle i tri za djecu, sa neophodnim cipelama.

Kupuje se i oko 140 štapova za skijanje, 24 kacige, 19 sanki, mašine za servisiranje, sušači, alati…

Pored pomenute opreme, u Vladi traže i bicikla, ukupno 33 komada, o čega pet električnih. Traži se i neophodan alat i rezervni dijelovi za bicikla.

U specifikaciji robe Vlada nije odredila koliko je pojedinačno po stavkama spremna da plati, pa nije moguće uporediti cijene sa istom opremom koja se nudi na tržištu.

Podsjećamo, Vlada je do sada za hotel na Jahorini potrošila više od deset miliona maraka. Uprkos tome, Vlada je nedavno odlučila da za nastavak finansiranja adaptacije, sanacije i opremanja hotela „Rajska dolina“ bude izdvojeno dodatnih 2,4 miliona maraka.

Nije navedeno u šta tačno će biti uložen taj novac, s obzirom na to da je hotel svečano otvoren 10. novembra prošle godine, u jeku izborne kampanje.

Hotel je otvoren, a da još uvijek nisu bili završeni tenderi za njegovo opremanje.

Nedavno je raspisan i tender za izradu internet stranice i vođenje društvenih mreža za taj hotel. Procijenjena vrijednost nabavke je 40.000 KM bez PDV-a.

CAPITAL.ba

Tagovi: