I dalje kršenja: Zabilježena 34 prekršaja mjera zabrane kretanja

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj su 34 lica prekršila zabranu kretanja za osobe sa 65 i više godina i zabranu kretanja za vrijeme policijskog časa, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U saopštenju se napominje da su od zabrane kretanja od 20.00 do 5.00 časova izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada, kao i ona kojima MUP Republike Srpske izda dozvolu za kretanje.

U protekla 24 časa izdata su i četiri prekršajna naloga licima zbog nepoštovanja mjera izolacije.

Od ukupno evidentiranih prekršaja, jedno lice je istovremeno prekršilo policijski čas i izrečenu mjeru izolacije, a riječ je o licu iz Zvornika čiji su inicijali S.A. koje je policija oko 23.00 časa zatekla na ulici.

– Utvrđeno je da se navedeno lice ne pridržava mjere kućne izolacije po rješenju Federalne uprave za inspekcijske polove koja traje od 20. marta. Licu je izdat prekršajni nalog – navodi se u saopštenju.

MUP Republike Srpske apeluje na građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Srpskoj, kojim se propisuju vanredne mjere radi prevencije širenja virusa korona.

Tagovi: