Žena iskreno ispričala kako uz divnog muža imati i savršenog ljubavnika

Anonimna žena pristala je da u ispovijesti za "Guardian" otkrije svoju ‘savršenu aferu’ koja traje paralelno s njenim brakom.

Ovako vara čovjeka s kojim je gradila život dvadeset godina.

“Ljubav i sreća su mi važni u mom braku dugom dvadeset godina sa Stivenom. Važni su mi i u devet godina dugoj ljubavnoj vezi s Majklom. Nisam se u preljub upustila olako. Ne želim dramu i rasturanje porodice. Ali želim i aferu. Zato sam razradila detalje da niko nikada ne sazna. Ne sumnja ni moj muž, ni moje sestre, čak ni moji najbolji prijatelji nemaju pojma. Dokazi ne postoje.

Nisam počela aferu jer mi nešto nedostaje sa Stivenom. On je sjajan, duhovit i privlačan. Divan je otac. Sve vrijeme moj muž poznaje mog ljubavnika, nekada su se družili jer su nam djeca išla zajedno u školu. Moj muž nas je i upoznao. Dobro su se slagali.

‘Nisam ga mogla izbaciti iz glave’

Bila sam potresena kada sam shvatila da mi se sviđa Majkl. Sviđali su mi se muškarci i prije, nisam slijepa, ali ovo je bilo drugačije. Na zabavama smo se izdvajali i flertovali. U početku je bilo prljavo prepucavanje. Nisam ga mogla izbaciti iz glave. Majkl se tada napio i poslao mi seksi poruku. Pokazala sam je mužu i rekla: ‘Vidi cara, poslao mi je nešto umjesto svojoj ženi’. Moj muž ga je poslije čak zadirkivao! Namjerno sam to napravila da bih objasnila Majklu da mu tako nešto više nikada ne smije ni omaknuti. Tragova nije smjelo biti.

Prvi seks s Majklom je bio katastrofa. Oboje smo bili strašno umorni i nervozni. Mjesecima me uzbuđivao, ali tada nije. Seks je bio očajan, kratak, pa čak i bolan. Nakon toga smo se seksali još samo jednom, podjednako loše.

Krivica me ubijala. Samu sebe sam šokirala što sam se kasnije seksala s mužem kao da se ništa nije dogodilo. S Majklom sam se ipak opet vidjela. Viđali smo se dva puta mjesečno.

‘Htjela sam si dokazati da nam seks može biti bolji’

Htjela sam sebi dokazati da naš seks može biti bolji. I postao je kada smo prestali biti nervozni. On tvrdi da voli svoju ženu, ali pod uslovom da ikada promijeni mišljenje i odluči sve ispričati mom mužu – sve ću poricati. Biće moja riječ protiv njegove, a on nema nijedan dokaz – nijednu sliku, poruku, dio odjeće. Ništa. U međuvremenu, ja se družim s njegovom ženom. Savršeni paravan. Idemo na kavu, jednom je rekla da sam dobra za Majkla jer on nema sestru.

Volim ih obojicu, nikome ne škodimo i to ne planiramo. Znam da smo pohlepni, ali ono što oni ne znaju ne može ih povrijediti. Čak mi je i seks s mužem bolji.

Uvjerena sam da je većina ljudi vjerna samo zato što se boje onoga što bi mogli izgubiti ako ih otkriju. Koliko njih čami u očajnim brakovima iz pukog straha?

Potrebna je vrlo hrabra osoba da na ovo iskreno odgovori, ali prije nego što mi sudite, postavite sebi samo jedno pitanje: ‘Što vas sprečava da napravite baš to isto?'”, upitala je žena.