Japan, zemlja čarobnog proljeća

Azijski gradovi su svakako čudesna djela prirode, a i arhitekture. Tokio je mjesto koje će vas ostaviti bez daha, Kjoto je centar hramova, dok je glavna atrakcija penjanje na planinu Fudži.

Gdje god da odete, bilo da je u pitanju Carska planina ili moderni dijelovi užurbanog Tokija, bićete oduševljeni predivnom kulturom ove zemlje, njenom sjajnom uređenosti, ali i veoma specifičnom tradicijom. Japan je destinacija koju je najbolje posjetiti tokom proljeća. Tada cvetaju čuvene japanske višnje, zbog kojih je cijela zemlja magično ružičaste boje.

Ukoliko se spremate za posjetu Japanu, svakako bi trebalo da znate, da se Tokio nalazi u vrhu liste najboljih mjesta za život. Kao glavni grad Japana, Tokio je najveća metropola svijeta, koja se sastoji od 26 gradova, šest manjih gradova i osam sela.

Sva ova mjesta su tokom duge i slavne istorije srasla u jedinstvenu cjelinu, koja broji blizu 40 miliona stanovnika. Pored svoje masivnosti, Tokio je i dalje veoma uređen grad, u kome ulice nisu zagušene automobilima i gdje svi građani poštuju strogo određena pravila ponašanja.

Svima nam je poznato da je Japan zemlja elektronike. Mjesto Akihabara je idealna destinacija za one koji žele da se upoznaju sa istorijom ovog segmenta nauke i najnovijim dostignućima u tom polju. Ovo mjesto podsjeća na pravu pijacu naučne fantastike, gdje možete kupiti najnovije i najmodernije uređaje svih vrsta.

Još jedna od glavnih turističkih atrakcija koja potiče iz drevnog Japana je Carska palata, koju mnogi nazivaju samim srcem Tokija. Posjete unutar palate nisu moguće, ali je uživanje i šetnja njenom okolinom i baštama dozvoljena.

Priroda je bila darežljiva prema ovoj zemlji. Planina Fudži, koja je poznata širom svijeta, zbog svog vrha koji je uvek prekriven snijegom postala je zaštitni znak Japana.

Atrakcija ove magične i mistične zemlje koja svakako ima najveću posjetu turista svake godine je Kjoto. Kao bivša prestonica, danas je Kjoto najinteresantniji, najprivlačniji i najposećeniji grad ove zemlje. Taj podatak nije čudan kada znamo da je Kjoto sjedište drevne kulture Japana.

Dio Tokija sa najviše prodavnica, restorana i noćnih klubova je svakako Ginza. Ovdje se nalazi i svaka veća robna marka, pa je Ginza raj za kupoholičare. Poznata je i po najskupljem zemljištu na svijetu - kvadrat ovdje košta i više od 80.000 evra. Tokom vikenda Ginza je pješačka zona, a mnogobrojni restorani otvaraju svoje bašte, pa je i atraktivna turistička destinacija.

luxlife.rs)