Svjedočenje očevidaca stravične nesreće u centru Banjaluke: Podizali smo kombi da izvučemo ženu

Vozač kombija u centru Banjaluke udario je ženu vozeći unazad, pričaju za Srpskainfo očevici nesreće, koja se prije sat vremena dogodila u blizini Banskog dvora u Banjaluci.

Kako pričaju, dostavno vozilo kretalo se jako sporo u rikverc je na dijelu trotoara koji je označen kao biciklistička staza, a pažnju ljudi koji su sjedili u obližnjim kafićima privukao je prvo zvuk tupog udarca.

– Kada smo pogledali, vidjeli smo da kombi ide unazad i da kao nešto kotralja ispod sebe. Nismo ni bili sigurni da je u pitanju osoba, ali smo brzo skočili i počeli da uporavamo vozača i suvozača, koji su onda stali. Moguće je da su ženu tako gurali nekih desetak metara. Mislim da uopšte nisu znali da je guraju, a sreća je samo da su išli jako sporo – priča jedan od očevidaca.

Drugi ističe da je odmah pritrčalo mnogo ljudi, te da su zajedno rukama uspjeli da podignu jednu stranu kombija kako bi izvukli nesrećnu ženu.

– Žena je bila u šoku, dezorijentisana i nesvjesna šta se desilo, ali je govorila i željela je da ustane, tako da nam je to djelovalo kao neki dobar znak. Međutim, bilo je mnogo krvi uokolo – ističu naši sagovornici.

Hitna pomoć je, kažu, stigla u roku od svega nekoliko minuta i prevezla ženu.

Na mjestu nesreće trenutno se može vidjeti policija, koja radi uviđaj. Mjesto i kombi si okruženi žutom trakom.

Kako je saopšteno iz policije nesreća se dogodila danas oko 11.30 na trotoaru Ulice kralja Petra I Karađorđevića kod kafića Kombo.

– U nesreći su učestvovali V.D. (22) iz Banjaluke, vozač kombija „Mercedes“ i žena (64), pješak, koja je ovom prilikom zadobila tjelesne povrede – navode iz PU Banjaluka.

Vozilom službe hitne medicinske pomoći žena je prevezena u bolnicu, a obavjesten je i dežurni javni okružni tužilac.

Tagovi: