Prognoza za naredne dane: Opet nam dolazi zahlađenje

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 22°C.

U subotu prije podne se prognozira više oblačnosti u centralnim, istočnom i sjevernom dijelu Bosne. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura  uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura većinom između 12 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 22°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje u Bosni tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura većinom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

U ponedjeljak u Bosni prije podne pretežno oblačno. Rijetko može pasti kratkotrajno malo kiše. Sunčanije u drugoj polovini dana. Novo naoblačenje sa zapada krajem dana i u ranim jutarnjim satima u utorak koje će usloviti kišu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Accuweather je također najavio zahlađenje od utorka, kada temperature padaju na sedam stepeni i dolazi nam kiša.