Nožem nasrnuo na banjalučkog policajca, a kada je uhapšen, policajcima rekao: “Ja vas volim”

Nikola J. (23) iz Srebrenice uhapšen je zbog sumnje da je, tokom legitimisanja, nožem napao patrolu policije u banjalučkom naselju Borik, ali srećom nikog nije povrijedio.

Napad se dogodio u petak naveče. U PU Banjaluka navode da je patrola u ulici Živojina Mišića pokušala da legitimiše muškarca koji je izjavio da nema dokumenata, a potom je izvadio nož i njime krenuo prema policajcu koji ga je blagovremenom reakcijom onemogućio da ga povrijedi, a ubrzo je savladan i uhapšen.

Napadačev razgovor sa policijskim službenicima snimila je ekipa emisije “Slučajevi X” sarajevske TV Hayat i na snimku se čuje kako objašnjava da “voli policiju”, te da “ne zna zašto ih napao”.

– Nisam nikad prijavljen za bilo šta. Uredno sam vodio život. Nikada nisam liječen na psihijatriji, nikada ništa nisam napravio. Ni jedan prekršaj. Ovo je jedan kiks… – pravdao se osumnjičeni za koga se ispostavilo da je aktivan na potragama zbog teške krađe.

Na pitanje: “Zašto si povlačio nož na nas”, osumnjičeni je plačnim glasom odgovorio: “Ne znam majke mi, ja vas volim”… Na snimku se čuje i kako osumnjičeni sam sebe pita: “Zašto mi ovo treba?”, a potom moli policajca da mu oprosti, uz ponudu da odu negdje na piće…

Kako je sve izgledalo možete pogledati u video-snimku (od 2.50 min):

U PU Banjaluka navode da će protiv Nikole J. biti podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog krivičnog djela “sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje”.

– Na području PU Banjaluka, tokom 2019. godine evidentiran je 61 slučaj napada i sprečavanja služenih lica u vršenju službene radnje, što svjedoči o težini policijske profesije i činjenici da su policijski službenici svakodnevno izloženi rizicima tokom svog rada, a sve s ciljem zaštite građana i njihove imovine – rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Tagovi: