Na Svjetski dan knjige popust u knjižarama

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo obilježiće 23. april - Svjetski dan knjige nizom aktivnosti, među kojima je i "Noć knjige", kada će u knjižarama Zavoda u pet gradova u Republici Srpskoj biti popust od 50 odsto na beletristiku i stručnu literaturu.

"Obilježavanje će početi sutra u 11.00 časova edukativnim i zabavnim aktivnostima u Osnovnoj školi `Sveti Sava` u Trnovu", rekao je Srni portparol Zavoda Dejan Kerleta. 

On je naveo da će biti organizovana promocija pjesama LJubivoja Ršumovića kroz edukativnu radionicu na kojoj će se djeca svih uzrasta moći zabaviti uz tehnike ilustrovanja knjiga i poeziju. 

"Za najmlađe učenike pripremili smo promociju igre `Jedi zdravo! Bravo, bravo!`, a oni malo stariji će imati priliku da se zabave i prošire znanje uz društvenu igru `Igrom kroz Srpsku`", naveo je on.

Prema njegovim riječima, u utorak, 23. aprila, na Svjetski dan knjige, u svim knjižarama Zavoda u Istočnom Sarajevu, Banjaluci, Bijeljini, Trebinju i Doboju biće organizovana tradicionalna "Noć knjige" od 17.00 do 22.00 časa, kada će uz popust do 50 odsto moći da se kupe sva izdanja beletristike i stručne knjige, izuzev lektira. 

Kerleta je napomenuo da će za svako kupljeno izdanje "Knjige Petra Kočića", biti poklonjena knjiga "Pretvaranje Petra Kočića", akademika Staniše Tutnjevića. 

"U navedenim našim knjižarama od 20.00 časova biće upriličena druženja uz tamošnje književnike, autore, kritičare, čitaoce...Biće to prilika i da upoznamo naše sugrađane o nekim našim najnovijim izdanjima", dodao je on. 

Kerleta je rekao da su zaposleni u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva pripremili više od stotinu naslova knjiga koje će povodom Svjetskog dana knjige biti uručene nekoj od biblioteka u manjim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.