A u Njemačkoj: “Snimaš nesreću? Dođi sad da vidiš mrtvog čovjeka” (VIDEO)

Njemačka policija je "pronašla" rješenje za neželjene snimatelje, te ih odlučila suočiti sa epilogom stravične nesreće na autoputu A2 gdje je u fatalnoj saobraćajnoj nesreći poginuo vozač kamiona. "Snimatelji" su, između ostalog, morali platiti i kaznu od 128,50 eura.

Na snimku se vidi policajac koji zaustavlja vozače koji su snimali saobraćajnu nesreću, izvodi ih iz njihovih vozila, te odvodi do kamiona u kojem je stradali vozač

Bh. javnost zgrožena je zbog snimka fatalne saobraćajne nesreće koja se prije dva dana dogodila na putu između Mostara i Jablanice kod Mosta Begića i Begovića, u kojoj je prilikom sudara sa autobusom poginula jedna osoba.

Razlog negodovanja velikog broja ljudi je video snimak koji je objavio vozač na Facebooku, a koji je vozio iza automobila stradalog muškarca i sve to snimao, usput komentirajući kao da se radi o fudbalskoj utakmici.

Masovnom upotrebom pametnih telefona i dostupnošću interneta, nerijetko smo u prilici da vidimo fotografije i video snimke stravičnih nesreća, a dešavale su se i situacije da porodice o tome šta se dogodilo njihovim najmilijima saznaju upravo sa društvenih mreža i internet portala. 

Njemačka policija je "pronašla" rješenje za neželjene snimatelje, te ih odlučila suočiti sa epilogom stravične nesreće na autoputu A2, između Rotha i križanja za Nürnberg-Süd, gdje je u fatalnoj saobraćajnoj nesreći poginuo vozač kamiona. "Snimatelji" su, između ostalog, morali platiti i kaznu od 128,50 eura. 

Na snimku se vidi policajac koji zaustavlja vozače koji su snimali saobraćajnu nesreću, izvodi ih iz njihovih vozila, te odvodi do kamiona u kojem je stradali vozač.

- Izađi, želim ti pokazati nešto. Želiš vidjeti mrtvog čovjeka? Slikati? Dođi! - kazao je policajac i do tijela stradalog odveo vozača iz Čečenije. 

Međutim, vozač nije želio vidjeti tijelo. 

- Ne želiš da ga vidiš? Zašto onda fotografišeš? Ako želiš, možeš mu reći: "zdravo". Želiš li? Sada moraš platiti 128.50 eura jer si snimao nesreću. Sram te bilo! Nije dobro to što radiš - uzviknuo je policajac, piše Faktor.ba.

Slično se proveo i drugi nesavjesni "snimatelj", a video možete pogledati u nastavku:

https://www.facebook.com/watch/?v=442235213013718

Tagovi: