NTC radionica sa Urošem Petrovićem u Prnjavoru

Oxford edukativnom centru, kao NTC centru,  pripala je čast da i ovog proljeća ugosti velikog pisca za djecu i mlade, Uroša Petrovića.

Svi polaznici koji pohađaju NTC program će dobiti jedinstvenu priliku da učestvuju na radionicama koje će voditi Uroš koji je ujedno i koautor ovog programa.

Radionica u Prnjavoru biće održana 12.06. u 18h u J.U. Centru za kulturu.

Zainteresovani za radionicu u Prnjavoru svoje mjesto mogu rezervisati popunjavanjem forme: https://tinyurl.com/Uros-Petrovic-u-Prnjavoru

Tokom radionica djeca će imati priliku da odgovore na zagonetna pitanja, povezuju sve što znaju, traže rješenja i pri tome dolaze do mnoštva novih ideja. Sigurni smo da će učesnici naučiti puno novih i korisnih informacija ali ono što je najbitnije da će do novih saznanja doći na veoma interesantan i zabavan način.

Šta je NTC sistem učenja?

NTC sistem učenja je specijalizovani program namjenjen kako roditeljima, vaspitačima, nastavnicima, tako i djeci u vrtićima i školama. NTC program je nastao kao rezultat dugogodišnjih istraživanja u oblasti razvoja kreativnog učenja i razmišljanja.

NTC sistem učenja je skraćenica od „Nikola Tesla Centar“ – Odsjek Mense za darovite.

NTC sistem učenja je specijalizovan program nastao iz želje da se podstaknu djeca da u što većoj mjeri razviju svoje biološke potencijale. Preduslov ostvarenja ovog cilja je rana stimulacija djece, odnosno stimulacija razvoja novih veza u mozgu.

Ukoliko dijete uči na ovaj način, brže i bolje usvaja znanje i bolje pamti, ali i razvija specifičan način razmišljanja i zaključivanja, što značajno povećava intelektualne sposobnosti.

Autor programa je dr Ranko Rajović, ljekar specijalista interne medicine koji se niz godina bavio istraživanjima u oblasti neurofiziologije i neuroendokrinologije. Član je komiteta Mensa International za talentovanu djecu i saradnik je UNICEF-a.

Koautor programa je Uroš Petrović, dobitnik Zlatne značke Kulturno-prosvjetne zajednice Srbije za doprinos kulturi, kao i nekoliko drugih priznanja i nagrada, između ostalih i nagrade Zmajevih dječijih igara 2011. godine za doprinos savremenom izrazu u književnosti za djecu.

Prnjavor live

Tagovi: