Sije strah među dilerima: Modriću ne promakne ni gram droge

U Kolumbiji je jedan pas koga policija koristi za otkrivanje droge nazvan po hrvatskom fudbaleru Luki Modriću.

Policija u Atlantiku, provinciji na sjeveru Kolumbije na Karipskom moru, nabavila je dvogodišnjeg holandskog ovčara u oktobru prošle godine, koga su nazvali “Modrić”, po fudbaleru koji je prošle godine na Svjetskom fudbalskom prvenstvu osvojio nagradu za najboljeg igrača prvenstva, prenosi Hina.

Kako se navodi, pas je pokazao talent i dobar njuh, a tamošnja policija tvrdi kako je već postigao velike uspjehe u zaplijeni droge.

Modrić se u pratnji policajaca vešto kreće po putevima i mjestima gdje zaustavljaju i kontrolišu automobile, a u prva četiri mjeseca otkrio je dva kilograma droge u različitim operacijama.

Pojedini policajci u Atlantiku tvrde da se Modrić za kratko vrijeme pretvorio u “užas” za trgovce drogom u toj zoni, jer mu, kako navodi Hina pozivajući se na kolumbijske novine, ne promakne ni gram droge.

Među akcijama u kojima je učestvovao, policajci spominju put od Barankile do Kartahene, kada je zaustavljena jedna žena u državnom automobilu i kada im je Modrić signalizirao da nešto nije u redu, nakon čega je policija još detaljnije pregledala vozilo i u njemu pronašla 322 grama kokaina.

Tagovi: