Sutra počinje ulični basket, očekuje se 80 ekipa

Na gradskom trgu u Prnjavoru sutra će početi turnir u uličnoj košarci "Vivia tri na tri" na kojem se očekuje učešće oko 80 ekipa sa više od 320 igrača, rekao je Srni član Organizacionog odbora LJubiša Šikarac.

Šikarac je rekao da se, osim iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije, očekuje dolazak ekipa i iz drugih zemalja.

- Riječ je o profesionalnim košarkašima, dok se ostale prijave odnose na ligaše Republike Srpske koji, takođe, imaju šansu da se pokažu na spektaklu u Prnjavoru - kaže Šikarac.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) već drugu godinu dodijelila je turniru u Prnjavoru "satelit" status zahvaljujući čemu najbolja seniorska ekipa, osim visoke novčane nagrade, stiče i pravo nastupa sa najboljim evropskim i svjetskim ekipama na "Čelendžer" turniru u Rigi u Latviji. Nagradni fond u Rigi je 32.000 dolara.

Jedna od novina je da će biti odigran i seniorski turnir "tri na tri" Lige Republike Srpske, koja se ove godine odvija u 18 gradova Srpske.

Najbolja ekipa turnira iz Republike Srpske, osim novčane nagrade, dobiće i plasman na završni turnir Lige Srpske, koji će biti odigran početkom septembra.

Prve mečeve na turniru imaće mlađe kategorije, dok će se profesionalci nadmetati od 18. do 21. jula.

Organizatori očekuju da će dane košarke u Prnjavoru pratiti više od 10.000 posjetilaca iz ove, ali i susjednih opština.

Nagradni fond turnira, koji će trajati do 21. jula, je 6.000 KM.

Tagovi: