Kojiću dozvola za odmorište na autoputu Banjaluka-Doboj

Firmi „Brčko gas“ dodijeljena je koncesija za izgradnju odmorišta i benzinskih stanica na autoputu Banjaluka – Doboj u mjestu Brkića voda, što se i očekivalo s obzirom da je zvanično favorizovana u javnom pozivu.

Naime, Ministarstvo saobraćaja i veza RS objavilo je u maju Javni poziv za podnošenje ponuda za dodjelu koncesije za izgradnju, korištenje i održavanje odmorišta „Brkića voda“ sa pratećim sadržajem i benzinskim stanicama na autoputu Banjaluka – Doboj.

Inicijativu za dodjelu koncesije za izgradnju odmorišta podnijela je firma “Brčko gas” koja je u vlasništvu SNSD-ovog Đorđa Kojića. Ova firma će zbog inicijative imati bonus od 10 odsto pripadajućih bodova po svim kriterijumima za vrednovanje ponuda, objavio je ranije portal CAPITAL.

Vlada Republike Srpske je nedavno donijela Rješenje o izboru najpovoljnijeg ponuđača i dodjeli koncesije za pomenuti projekat.

Koncesija je data „Brčko gasu“ kao najpovoljnijem ponuđaču na period od 30 godina.

Predmet koncesije je izgradnja, korištenje i održavanje obostranog odmorišta, a cilj je da budu obezbijeđeni uslužni objekti, odnosno benzinske stanice, trgovine, restorani, sanitarne prostorije, parking…

Prateći uslužni objekti izgradiće se s obje strane autoputa. Procjena vrijednosti investicije iznosi 3.090.000 KM.

Tokom 30 godina trajanja koncesije Srpska će naplaćivati dva odsto od godišnjeg prihoda ostvarenog obavljanjem koncesione djelatnosti.

„Brčko gas“ moraće prije potpisivanja ugovora da uplati i jednokratnu naknadu od 92.700 KM u Budžet RS.

Capital