Usporite: “Dual” do kraja septembra kontroliše brzinu

Policijski službenici u vremenu od 20. avgusta do 30. septembra 2019. godine na putevima koji su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Banjaluka (Banjaluka, Laktaši, Prnjavor, Kotor Varoš, Čelinac), vršiće kontrolu učesnika u saobraćaju, automatskim mjerenjem prekoračenja dopuštene brzine kretanja pomoću radarskog sistema „Dual”.

Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

“Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obje saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila”, navodi se u saopštenju Uprave.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran „Dual” radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Tagovi: