Prnjavor: Djevojčica krenula za ocem po salatu, ubio je grom

Prnjavor je još u šoku poslije tragedije koja je zadesila njihove komšije: učesnica petog razreda Dobrinka S. (11) poginula od udara groma nadomak svoje kuće u selu Otpočivaljka

Tragedija se dogodila u petak oko 18 časova. Kako “Novosti” saznaju, djevojčica je krenula za ocem Nedeljkom po salatu u obližnji plastenik. Namjeravali su da pripreme večeru poslije obavljenog posla u susjednom selu.

"Međutim, u nastaloj grmljavini, grom je direktno pogodio malenu Dobrinku i na njoj spalio odjeću", kaže izvor "Novosti", upućen u ovu nesreću koja je šokirala Prnjavor.

Djevojčica je izdahnula ocu na rukama. Uzalud su prisutni pokušavali da je ožive zatrpavanjem i posipanjem zemljom. Ubrzo je pristigla i ekipa Hitne pomoći iz Prnjavora, ali Dobrinki nije bilo spasa.

"Grom je direktno pogodio djevojčicu, pa otac, koji je bio samo dva metra udaljen od kćerke, nije zadobio nikakve povrede. Međutim, shvativši kakva ga je nesreća pogodila, a reč je o teškom srčanom bolesniku koji je prije nekoliko mjeseci prebrodio infarkt, pozlilo mu je, pa je kolima Hitne pomoći prebačen u prnjavorski Dom zdravlja. Posle višesatnog ukazivanja pomoći, na lični zahtjev je pušten kući", dodaje naš izvor.

Sahrana

Dobrinka će biti sahranjena danas u svom selu, a prnjavorski portal “Prnjavor info” organizovao je akciju prikupljanja novca za kupovinu sanduka i ostale troškove sahrane. Akcija je, kako saznajemo, naišla na veliko razumevanje Prnjavorčana.