Tomaš: Odlasci pojedinaca nisu uticali na funkcionisanje vlasti

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Prnjavoru Darko Tomaš rekao je danas da se na rad te stranke i na funkcionisanje lokalne vlasti neće odraziti prelazak u Socijalističku partiju /SP/ nekoliko članova OO SNSD-a, koji su i odbornici u Skupštini opštine.

Tomaš je rekao novinarima da su ti članovi SNSD formalno napustili prije nekoliko dana, ali da su suštinski to uradili prije godinu dana prelaskom u "fantomsku" stranku "SNSD plus".

"Nakon toga oni ne funkcionišu ni kao dio Odborničkog kluba SNSD-a, niti kao dio skupštinske većine. Sve što je bilo važno od skupštinskih odluka najčešće je bilo usvojeno bez podrške ovih odbornika", naveo je Tomaš, koji je i načelnik opštine Prnjavor.

On je napomenuo da je svima koji su odlučili da napuste SNSD ostavljeno dovoljno vremena da promijene mišljenje.

"Neki su shvatili da su napravili grešku, neki nisu. To su ljudi koji su prije svega okrenuli leđa partiji koja ih je kandidovala na mjesta na kojima su sada, partiji čija im je politika omogućila sve što imaju u životu. Nekima od njih ovo nije prvo mijenjanje stranačkih dresova, tako da ni ova odluka nije ništa novo", istakao je Tomaš.

Tomaš je rekao da ima saznanja da su oni vodili pregovore o prelasku sa više stranaka u Prnjavoru, ali da ih niko nije htio u svoje članstvo, te da su posljednje utočište našli u Socijalističkoj partiji.

Dosadašnji član SNSD-a i odbornik u lokalnoj skupštini Goran Zemun napustio je početkom maja stranku i prešao u SP, gdje ga je Izvršni odbor Glavnog odbora SP-a nakon raspuštanja Opštinskog odbora u Prnjavoru imenovao za povjerenika.

Zemun je po preuzimanju nove dužnosti najavio prelazak u SP i Veljka Gvozdenovića, takođe člana SNSD-a i odbornika u lokalnoj skupštini.

(Agencije)