Prnjavoru donirano 225.000 KM

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš popisao je danas u Sarajevu sa predstavnicima UNDP-a i Ambasade Švajcarske sporazum o donaciji 225.000 KM grant sredstava švajcarske Vlade ovoj lokalnoj zajednici.

Na osnovu nezavisne procjene utvrđeno je da je opština Prnjavor napredovala za 75 odsto u odnosu na početne vrijednosti iz 2016. godine zbog čega je osvojila maksimalna grant sredstva, navodi se u saopštenju ove opštine. 

Donirana sredstva, koja su obezbijeđena iz projekta opštinskog, ekološkog i ekonomskog upravljanja /MEG/, biće utrošena u rekonstrukciju Ulice Vida NJežića. 

"Ukupna vrijednost projekta koji podrazumijeva zamjenu kanalizacionih i vodovodnih cijevi, izgradnju trotoara, asfaltiranje i postavljanje rasvjete je oko 1.000.000 KM. Preostali dio novca za rekonstrukciju ove ulice, koja bi trebala biti završena do kraja godine, biće izdvojen iz opštinskog budžeta", navodi se u saopštenju. 

Opštinama i gradovima u BiH biće dodijeljeno 4,5 miliona KM bespovratnih sredstava za razvojne investicije u okviru projekta koji finansira Vlada Švajcarske, a realizuje UNDP. 

(Agencije)