FK “Borac” Šibovska – Podrška iz Sent Galena

U obnovljenim prostorijama Fudbalskog kluba „Borac“, koje se nalaze u krugu nekadašnje Zemljoradničke zadruge u Šibovskoj, upriličeno je cjelovečernje druženje članova rukovodstva mjesnog kluba i delegacije koja je stigla iz švajcarskog grada Sent Galena. Riječ je o radnicima na privremenom radu u Švajcarskoj, porijeklom sa ilovskog područja.

"Pratimo posredstvom medija, događanja u našem Borcu, koji na pravi način na opštinskom području brani čast sporta sa prostora svih Ilova i Šibovske, ali i Palačkovaca i Smrtića. Prikupili smo u zajedničkoj akciji naših ljudi,novčani iznos namijenjen kao podrška šibovačkom klubu. Sa predstavnicima Borca, koji su nas ugostili na pravi način, dogovorili smo i buduće oblike saradnje", rekao je vođa delegacije iz Švajcarske, Slaviša Vujinović, porijeklom iz Gornje Ilove.

U opuštenoj i veseloj atmosferi domaćini su iskoristili priliku da goste upoznaju sa narednim planovima aktivnosti FK Borac, pri čemu će se prioritet dati okupqanju što većeg broja mladih fudbalera, koji bi, pod kvalitetnim stručnim nadzorom, bili uključeni u takmičarske selekcije kluba iz Šibovske.

Predsjednik Borca, Duško Jovanić uručio je prijateljiima kluba, Vujinoviću i Desimiru Kitiću iz Palačkovaca, prigodne poklone koji će podsjećati na majsko drugovanje. I uspostavljanje još tješnje saradnje.

U zemljama Zapadne Evrope nalazi se više od osam hiljada ljudi sa prnjavorskog područja, pa bi sličnu inicijativu o uspostavljanju saradnje sa našim radnicima mogli da upostave i u rukovodstvu fudbalskog drugoligaša Ljubića.

(prnjavor.info)