Marko Pezer učenik generacije prnjavorske Gimnazije

Gimnazija Prnjavor ispraća još jednu generaciju maturanata, koji zaključuju svoj četverogodišnji školski ciklus. Učenikom generacije Javne ustanove „Gimnazija“ Prnjavor proglašen je Marko Pezer.

O Pezeru se već uveliko pisalo. Pisalo se o njegovim uspjesima i medaljama  na takmičenjima iz informatike, matematike, pisalo se o njegovom učešću na Olimpijadi informatičara u Rusiji, pisalo se o njegovoj kreativnosti, o uspjesima u tenisu. Pisalo se i pričalo o njemu, a piše i priča i sad. Ovoga puta o Marku, kao učeniku generacije.

„Markovi uspjesi dokazuju da se mnogo može postići ukoliko čovjek zna šta hoće i ako se ne plaši da pokaše šta i koliko može. Želimo mu da nastavi nizati dobre rezultate i da ne zastane pred novim izazovima, već da ga oni motivišu i podstaknu na putu ka uspjehu“, poručuju iz prnjavorske Gimnazije.

Pezer je istako da sve ovo što je do sada postigao, a postigao je mnogo, ne bi bilo moguće bez podrške roditelja, kao i njegovih profesora.

“Zahvaljujem se roditeljima, profesorima i svima koji su mi bili podrška kroz moje dosadašnje školovanje. Biti proglašen učenikom generacije u veoma jakoj konkurenciji, čini me ponosnim. Želim ovom prilikom napomenuti da je i Stefan Stakić bio vukovac u srednjoj školi, što je samo dokaz da jake konkurencije kada je u pitanju ova generacija”, rekao je Pezer.

Marko će svoj školski put nastaviti u Rusiji gdje će studirati Softversko inžinjerstvo na prestižnom Univerzitetu Inopolis, a zasigurno će se o njemu tek pisati i pričati.

Prnjavor.info