Javni čas glume prilika za otkrivanje novih talenata

Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Prnjavora večerašnjim Javnim časom glume završava još jednu pozorišnu sezonu, a prezentacija rada na jednoj probi biće prilika za upis zaintereosvanih u ovo amatersko pozorište.

Umjetnički rukovodilac Dramske scene Brankica Radonjić rekla je da će na Javnom času glume, koji će biće održan u 19.00 časova u prnjavorskom Domu kulture, zainteresovani moći da vide šta se očekuje od jednog glumca.

Ona je dodala da će zainteresovani vidjeti i koje sposobnosti treba da posjeduje glumac, odnosno koje će sposobosti Dramska scena razvijati kod novih članova kada je riječ o govoru, pokretu, sposobnostima improvizacije i snalaženja.

“Mi nemamo klasičan upis ili audiciju. Nikoga ko se prijavi nećemo odbiti ili vratiti. S nekim polaznicima se mora raditi više, s nekima manje, neki imaju odličan pokret, drugi bolji govor, uglavnom nastojimo da imamo homogenu grupu, po čemu smo već postali i prepoznatljivi jer imamo dobar timski rad” , kaže ona.

Radonjićeva je podsjetila da Dramska scena Javni čas glume održava više od 10 godina i da je uvijek bio dobar odziv sugrađana zainteresovanih da posmatraju tok proba.

“Na ovaj način dajemo i šansu mladima da prije upisa vide kako sve to izgleda, nakon toga prolazimo kroz ljetnju školu glume kada se pravi i selekcija” , rekla je Radonjićeva.

U Dramskoj sceni rade tri uzrasne grupe – “Maleni” koji čine djeca uzrasta do petog razreda Osnovne škole, “Dječiji ansambl” u kojem su djeca od šestog do devetog razreda i “Omladinski ansambl” koji čine srednjoškolci.

Ljeto će za članove prnjavorskog amaterskog pozorišta biti u znaku gostujućih nastupa, a za oktobar i novembar najavljuju novu pozorišnu reviju “Prnjavor i prijatelji”.

Za jesen su u toku i pripreme novog modernog i zanimljivog mjuzikla “Izvolite u bajku sa Pepeljugom” po tekstu LJubivoja Ršumovića.

(Agencije)

Tagovi: