I Prnjavorčani na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

Površinski najveća država na svijetu Rusija od 14. juna do 15. jula domaćin je Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Sve oči svjetske javnosti uperene su ka Rusiji, a fudbal je glavna tema svih razgovora. Dok su jedni prikovani za male ekrane, putem kojih prate utakmice, među hiljadama srećnika koji su u prilici da sa tribina gledaju pisanje novih poglavlja fudbalske istorije nalazi se i grupa Prnjavorčana.

Na put dug 1.600 kilometara od Prnjavora do Kalinjigrada krenuli su kako bi bodrili reprezentaciju Srbije koja je u petak igrala protiv Švajcarske, piše Prnjavor.info.

Među 35.000 sretnika na stadionu “Kalinjingrad” koji su uživo gledali utakmicu Srbija – Švajcarske našla se i ova grupa Prnjavorčana. U konačnici Srbija je poražena 2:1, a Prnjavorčani su tokom utakmice na stadionu istakli veliku zastavu na kojoj je pisalo Prnjavor.

Prema informacijama koje dobijamo iz Rusije nakon Kalinjingrada oni će krenuti put Moskve, gdje će se u srijedu igrati utakmica Srbija – Brazil, navodi Prnjavor.info.

Na “Okritje areni” domu Spartaka iz Moskve Srbija i Brazil će u boj za drugi krug, boj će se vodoti i na tribinama, sa kojih će vijoriti i zastava na kojoj piše Prnjavor.