Iznudu duga od 2.500 plaćaju sa 30.000 maraka

Vladimir Bodiroža (35) iz Banjaluke i njegov vršnjak i sugrađanin Denis Mustafoski osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu na po 15.000 KM kazne zbog pokušaja iznude 2.500 KM od poslovnog saradnika Jasmina Ramića iz Prnjavora.

Presudi je prethodilo priznanje optuženih koji su sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom zaključili sporazume.

Bodiroža i Mustafoski istakli su da se kaju za ono što su učinili.

– Žao nam je zbog svega. Nije nam bila namjera da to učinimo, samo smo željeli da naplatimo dug. Nažalost, sve je izmaklo kontroli – rekao je Mustafoski.

Presudu je izreklo vijeće kojem je predsjedavala sudija Snježana Kudrić nakon što je prihvatilo sporazumno priznanje krivice, piše Glas Srpske.

Prema presudi, Bodiroža i Mustafoski su 28. decembra 2016. godine došli u Prnjavor kod Ramića u njegovu firmu kako bi Bodiroža od njega naplatio navodni dug od oko 2.500 KM prema firmi “Kristal Novi”. Kada mu je Ramić kazao da taj dug ne priznaje i da ne postoji, oni su ga napali.

Bodiroža je stao na vrata i čuvao stražu, dok je Mustafoski uhvatio Ramića za vrat i počeo da ga tuče. Udarao ga je rukama, nogama, heftalicom i bušačem za papir, da bi u jednom momentu izvadio pištolj i usmjerio ga prema Ramiću prijeteći da će ga ubiti.

Govorio mu je da će mu zapaliti kuću i radnju. Tada ga je Ramićeva supruga zamolila da prestane sa maltretiranjem i udaranjem njenog muža, ali je napadač usmjerio oružje prema njoj i rekao da ćuti, a zatim je s pištoljem okrenuo prema Ramiću i kazao mu da “stvori” pare. Nakon toga Mustafoski i Bodiroža izašli su iz Ramićeve radnje, sjeli u auto i odvezli se prema Derventi. Tokom sudskog procesa u ovom slučaju Ramić je izjavio da nije dugovao novac firmi “Kristal Novi”. Međutim, suvlasnik te firme Vedran Kušmić u sudu je ranije izjavio da im je Ramić dugovao 2.332 KM, ali da više nemaju dokaz za taj dug.

Firma

Vladimir Bodiroža je suvlasnik firme “Kristal Novi” iz Banjaluke koja je poslovala sa preduzećem Jasmina Ramića koji je u Prnjavoru imao firmu za izradu prozora i vrata. Ramić je od Bodirožine firme naručivao i kupovao stakla za prozore i vrata koje je proizvodio.