Petar Baći iz Švedske donirao sportsku opremu FK Ljubić

Petar Baći iz Švedske je posredstvom Prnjavorčanima Igora Kanjskog donirao sportsku opremu Fudbalskom klubu Ljubić iz Prnjavora. Petar je član Upravnog odbora jednog švedskog niželigaša, te je na prijedlog Kanjskog odlučio pomoći Ljubiću.

Klub je na poklon dobio nekoliko lopti, markere, sportsku torbu za opremu, torbu za lopte, dresove, šorceve i štucne. Reklo bi se, sve što je potrebno za rad kluba.

Petar je poljskih korijena, a ono što ga krasi jeste srdačnost, te sklonost ka pomaganju drugima. Zahvaljući predsjedniku Udruženja Poljaka “Boleslawiec” Igoru Kanjskom, došlo je saradnje između Petra sa jedne strane, i Udruženja fudbalskih sudija i instruktora i Fudbalskog kluba “Ljubić” sa druge strane. Budući da je Baći član Upravnog odbora jednog švedskog niželigaša, na prijedlog Kanjskog, objeručke je prihvatio, te je u Prnjavor poslao sportsku opremu iz svog kluba. Nešto su dobile sudije, a ponajviše Ljubić.

Petar je izrazio želju da se saradnja nastavi i dalje uz mogućnost odigravanja prijateljske utakmice dva kluba u dogledno vrijeme. Gest koji je svakako za veliku pohvalu.

M. L.