Izložba nakita Tanje Radonjić u restoranu Konoba

O Tanji Radonjić, nadarena mlada dama nastavila je sa svojim hobijem koji sve više prerasta u nešto mnogo ozbiljnije. Naravno, radi se o ručnoj izradi nakita od fimo mase i drugih materijala, a sve pripadnice ljepšeg pola moći će da uživaju u Tanjinim maštovitim eksponatima narukvica i ogrlica u restoranu Konoba u Prnjavoru.

Bio je ovo povod i da saznamo od Radonjićeve šta su njeni dalji planovi i kako je sve počeko sa izradom nakita, piše prnjavorlive.info.

Kada ste počeli da se bavite izradom nakita kao hobijem?

Radonjić: Nakit sam počela izrađivati prije sedam godina i to sasvim slučajno. Pošto sam bila nezaposlena, tražila sam svoje mjesto pod suncem, Tako sam sasvim slučajno ušla u jednu radnju u Banjaluci, kupila materijal za izradu nakita i kada sam došla kući, počela sam da izrađujem ogrlice, minđuše i narukvice. Na početku nije bilo lako, ali sada već imam iskustvo koje mi olakšava posao.

Odakle crpite inspiraciju?

Radonjić: Što se tiče inspiracije, ona se desi u momentu. Ako si kreativan, odličnu ogrlicu možes napraviti od običnog kamena i žice i to za veoma kratko vrijeme.

Koji su najčešći motivi koje izrađujete?

Radonjić: Odrasla sam uz oca koji je po zanimanju stolar i cijeli život sam se divila njegovoj kreativnosti u obradi drveta. Kroz njegov rad, upoznala sam i kako rukovati određenim alatima koji su meni kasnije bili potrebni za izradu nakita, jer često moram da radim sa žicom i drugim težim materijalima za obradu, dok je fimo masa mnogo lakša za oblikovanje.

Po Vašem mišljenju, zašto bi svaka žena trebala da ima unikatan nakit?

Radonjić: Svaka žena je priča za sebe, pa tako i nakit koji ja izradjujem. Ogrlica mora da bude dio te osobe koja ga nosi. Ne volim da ponavljam vec urađeno, jer i sama volim da imam nešto unikatno na sebi.

Šta izdvaja Vašu kolekciju koja je trenutno izložena u restoranu Konoba?

Radonjić: Moja trenutna kolekcija se zove “Koralji” a inspiracija mi je more, jer sam uz more rasla i Split je grad kome se uvijek rado vraćam pa makar kroz nakit i more. Kao mala sam skupljala školjke na obali i od njih pravila narukvice, tako da moja ljubav prema izradi nakita očigledno datira odavno, a spremam i novu kolekciju nakita koja ce takodje biti u duhu mora. Kako je slavni frontmen kultne grupe EKV napisao pjesmu “djecak iz vode” , tako sam ja djevojcica iz mora.

Ljubav prema fotografiji naslijedili ste od oca?

Radonjić: Tako je, drugi hobi, sam nasljedila od oca. Oduvijek sam gledala kako fotografiše, učio me slikati, snimati, a od njega sam naučila da puštam i filmove na projektoru koji imamo u kući.

Tako da mi je i fotografija mozda “usađena” u gene. Moj otac je sam napravio mali projektor kada je imao tek nekih 15-16 godina, sarađivao je sa Budva filmom, Avala filmom itd.. Možda moram slijediti njegov san.

Uskoro pripremam izložbu fotografija u restoranu “Konoba” u Prnjavoru. Moj talenat je prepoznala vlasnica Konobe, gospođa Sanja Kitic, i ona mi je velika podrška. Ovom prilikom joj se zahvaljujem na tome, jer mi, kao i svakom početniku u bilo kojoj branši, treba podrška svih dobronamjernih ljudi.