Ekipe iz Hrvatske i Slovenije najbolje u ribolovu

Ekipe iz Hrvatske u ženskoj i iz Slovenije u muškoj konkurenciji pobjednici su 13. Kupa jadransko-podunavskih zemalja “Lov ribe udicom na plovak”, održanog ovog vikenda na jezeru Drenova u opštini Prnjavor.

Član Sportsko-ribolovnog kluba “Agram” iz Zagreba Ivona Majslec kaže da je takmičenje proteklo u dobroj atmosferi i lijepom druženju.

– Stekli smo neka nova prijateljstva, iz Prnjavora nosimo lijepe uspomene i nadam se da ćemo se ponovo ovdje vratiti – rekla je ona.

Uroš Mali, član ekipe iz Slovenije koja je trijumfovala na Kupu, kaže da je takmičarska staza bila vrhunski pripremljena, a pohvalio je i prirodne uslove na samom jezeru.

– Jezero je vrlo dobro i ima dosta raznovrsne ribe – kaže Mali.

Pehare i priznanja pobjednicima uručio je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je rekao da je održavanjem ribolovnog Kupa Prnjavor pokazao da ima kapacitet i mogućnosti da organizuje velika takmičenja.

– Uvjeren sam da se Sportsko ribolovno društvo “Ukrinski cvijet” pokazalo kao odličan domaćin. Takmičenje je proteklo bez problema. Nastojaćemo da, vođeni ovim dobrim iskustvom, podnesemo kandidaturu za neka naredna takmičenja višeg ranga – kaže Tomaš.

Na 13. Kupu Jadransko-podunavskih zemalja učestvovalo je 16 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i BiH.

Organizator Kupa je Sportski ribolovni savez BiH, a suorganizator Sportsko ribolovno društvo “Ukrinski cvijet” iz Prnjavora.