Ljubić pobjedom otvorio sezonu

Fudbaleri Ljubića pobjedom su otvorili novu sezonu Druge lige RS, pošto su danas, na domaćem terenu porazili Dubrave 2:1.

Nije prvih 45 minuta ponudilo toga vrijednog pomena. Domaći su prijetili preko Segića u 3. i 6. minuti ali je mreža gostiju ostala netaknuta. U 31. minuti gosti su poveli. Nakon slobodnog udarca najbolje se u kaznenom prostoru domaćih snašao Hadžialagić koji glavom trese mrežu. U finišu prvog poluvrema gosti su prijetili preko Berića, ali je njegov udarac završio preko gola.

Tek što je krenulo drugo poluvrijeme Ljubić je stigao do izjednačenja. Jagodić je primio loptu na vrhu kaznenog prostora, te je preciznim udarcem pogodio donji desni ugao nemoćnog Miljkovića. Preuzeo je tada Ljubić terensku inicijativu, Imao posjed lopte, dok su gosti vrebali priliku iz kontra napada. Jedan takav desio se u 57. minuti ali udarac Vukajlovića brani Ratković. Najljepši trenutak na utakmici desio se u 75. minuti, koji je, kako se kasnije ispostavilo odlučio pobjednika. Kružila je lopta oko odbrabe Dubrava, došla do Subića, koji sa vrha kaznenog prostora skida paučinu iz protivničkih rašlji.

Do kraja susreta sve vrijedno pomena jeste pokušaj Milakovića, ali je domaći čuvar mreže Ratković još jednom bio na visini zadatka. U narednom kolu za sedam dana, Ljubić će put Žeravice, gdje će gostovati Jedinstvu, prenosi Prnjavorski.info.