Turnir u džudu u Prnjavoru okupio 380 takmičara iz sedam zemalja

Na međunarodnom džudo turniru koji je danas počeo u Prnjavoru učestvuje 380 takmičara iz sedam zemalja.

Turnir je otvorio predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, a domaćin je DŽudo klub "Soko - M" iz Prnjavora.

Stevandić je poručio da Prnjavor pokazuje svoje bogatstvo, besprijekorne ljude koji već osam godina okupljaju druge ljude iz velikog broja zemalja i promovišu najbolje vrijednosti zdravog tijela i duha.

- Možemo da im čestitamo i pomognemo da sljedeće godine bude još veći, grandiozniji turnir i da tradicija bude nastavljena - rekao je Stevandić.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je Prnjavor postao poznat izvan granica Republike Srpske, između ostalog, i po ovom turniru.

- Veliki broj mladih ljudi koji su došli iz sedam zemalja govori o uspjehu organizatora, što zaslužuje pohvalu i podršku - istakao je Tomaš.

Predsjednik i trener DŽudo kluba "Soko - M" Živko Milijaš rekao je da su učešće na turniru uzeli takmičari iz zemalja regiona, kao i iz Rumunije i Bugarske.

On je rekao da džudo sport u Republici Srpskoj i BiH napreduje krupnim koracima, prenose agencije.

- Od jeseni će se, u saradnji sa Evropskom džudo federacijom, ovaj sport početi trenirati u osam škola u Republici Srpskoj, o čemu je postignut dogovor i sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske - najavio je Milijaš.

Turniru u Prnjavoru prethodio je džudo kamp na kojem je učestvovalo 250 takmičara iz šest zemalja.

Tagovi: