Mektić: Ekonomski preporod Srpske je prioritet

Nosilac liste SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinici jedan Dragan Mektić rekao je u Prnjavoru da će ključni prioriteti nakon izbora biti ekonomski preporod Republike Srpske.

Mektić je, na Konvenciji Opštinskog odbora SDS-a, istakao da se ova stranka zalaže da Srpska bude perspektivna za ostanak, odnosno za bolji standard, veće zapošljavanje i zaustavljanje odlaska mladih.

On je naglasio da je osnovna poruka ove stranke svim građanima Republike Srpske da će SDS od 7. oktobra vršiti vlast u ime naroda.

Nosilac liste SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici dva Miladin Stanić naglasio je da je Prnjavor opština koja plaća najviše poreza u Srpskoj, a vlast se prema njoj odnosi “maćehinski”.

On kaže da strani investitori odlaze iz Prnjavora zato što je ova opština zapostavljena i po pitanju rješavanja energetske situacije.

-Poslije 7. oktobra uspostavićemo bolji odnos vlasti i lokalnih zajednica i stanovnicima Prnjavora vratiti dostojanstvo koje će značiti i bolji život- poručio je Stanić.

Na večerašnjoj konvenciji predstavljeni su i ostali kandidati OO SDS-a iz Prnjavora na opštim izborima – Dragana Tomaš za Parlamentarnu skupštinu BiH, a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Maja Pezer, Milan Petrović i Sara Ćerketa.

(Agencije)