Mladi teniser Dražen Petrović: Masters TE kruna sezone

Godine treninga, truda i odricanja mladom Prnjavorčaninu Draženu Petroviću donijele su veliki uspjeh i plasman na masters Tenis Evrope, gdje će od 5. oktobra igrati osam najboljih tenisera Evrope do 16 godina.

- Masters je kruna sezone. Prije godinu dana nisam mogao ni da zamislim da ću biti na turniru osam najboljih. Plan za ovu sezonu bio je da uđem u top 100 na rang-listi Tenis Evrope, tako da sam presrećan. Rad i trud su dali rezultate, a naravno zasluge idu i treneru i roditeljima, koji su me uvijek podržavali, - rekao je Petrović, kojem je najbolji plasman bilo četvrto mjesto na rang-listi koja vodi na masters (prošlosedmična lista).

Posljednje treninge Petrović obavlja u Banjaluci s trenerom Bojanom Mičićem, a kaže da spremno dočekuje turnir u Ređo Kalabriji.

- Posljednje dvije sedmice radim dosta dobro, ne mogu reći da je forma kao na početku sezone, ali, s obzirom na to da se bliži oktobar i da je iza mene duga sezona tokom koje sam odigrao dosta mečeva, zadovoljan sam. Spreman sam za turnir, uspio sam da malo i odmorim i bolje se osjećam, - rekao je Petrović.

U Italiju bi trebalo da putuje u utorak ili srijedu, a na masters ide rasterećeno.

- Ne razmišljam o rezultatu. Kao što sam rekao, masters je kruna sezone, ali trudiću se da odigram najbolje što mogu. To su sve mečevi koji se mogu i dobiti i izgubiti. Na mastersu je najbolji junior Stefan Popović iz Srbije, od kojeg sam izgubio finale na turniru u Barseloni, nastupiće i Petar Teodorović, takođe teniser iz Srbije, kojeg sam pobijedio u jednom finalu, a izdvojio bih i odlične Ukrajinca Vjačeslava Bielinskog i Bugarina Petra Nesterova, - dodao je teniser prnjavorskog Olimpa 2000.

Petrović je ove godine osvojio turnire TE do 16 godina u Zenici i u Velom Lošinju, te igrao finala  u Barseloni, Sarajevu i Čakovcu, a ima i jedno finale u dublu s turnira u Zenici. Na ovosedmičnoj rang-listi gledajući sve juniore zauzima 17. mjesto, što mu je najbolji plasman.

- Ne znam da li je iko od bh. tenisera posljednjih četiri-pet godina imao bolji rang. Zadovoljni smo sezonom, Dražen postepeno napreduje, kao što smo i željeli. Doziramo turnire i kategorije, ove godine je mogao da odigra i neki ITF turnir, ali smo odlučili da se posvetimo TE turnirima i ovaj masters je nagrada za dobru sezonu. Biti u društvu osam najboljih je satisfakcija i njemu i meni kao treneru, - rekao je Mičić, koji je ostao dosljedan i nije želio da daje prognoze na mastersu:

- Nastupaju dječaci s kojima se Dražen susretao na turnirima, neke je pobjeđivao, od nekih je gubio. Kraj je sezone, svi su pomalo iscrpljeni, a i počela je školska godina, tako da imaju više obaveza. Vidjećemo, ali bez obzira na rezultat Dražen je napravio uspjeh, prenose Nezavisne.

2 titule na turnirima TE do 16 godina osvojio ove godine.

3 finala je izgubio u singlu i jedno u konkurenciji dublova.

17. mjesto na juniorskoj rang-listi TE mu je najbolji plasman dosad.

2014. Petrović osvojio dva turnira TE u dublu.