Nova priznanja za mlade prnjavorske glumce

Na juče završenom 9.festivalu dječijeg dramskog stvaralaštva Republike Srpske u Mrkonjić Gradu stručni žiri je Prnjavorčanima dodijelio dvije nagrade: nagradu za najbolju kolektivnu igru i Tamari Vuković nagradu za najbolju glumicu na festivalu.

Dječiji ansambl Dramske scene SPKD “Prosvjeta” Prnjavor izveo je predstavu ” Ana u Zemlji kišobrana” po tekstu Mire Stanišev koji je takođe nagrađen specijalnom nagradom za dječiji dramski tekst.

- Nagrada za kolektivnu igru je izuzetna potvrda kvaliteta rada našeg pozorišta jer dovesti kompletan ansambl u visoki kvalitet igre predstavlja najveći pedagoški izazov, a po tome smo godinama prepoznatljivi i nagrađivani. Velika radost je obnavljanje ovog izuzetnog festivala uz koji smo i mi kao pozorište stasali, a danas svima nama u RS predstavlja orijentir kvaliteta i najbolju priliku za razmjenu iskustava. Tamara Vuković je pokazala jednu glumačku sigurnost u liku Ane što je žiri prepoznao i nagradio tako da smo dvostruko ponosni na rezultate našeg rada - rekla je Brankica Radonjić, umjetnički rukovodilac Dramske scene SPKD ” Prosvjeta” Prnjavor.

Ona je napomenula da je još uvijek otvoren upis novih članova te da će se ista predstava izvesti u okviru Dječije nedjelje za polaznike vrtića i učenike osnovnih škola naše opštine, piše Prnjavorinfo.