Gužva u pabu: Prnjavorčani bili na kafi kod Ade, a on se pokazao kao odličan konobar

Ideja da Ado konobariše je nastala sasvim slučajno, kada smo nas dvojica pili kafu u pabu, a on rekao kako konobari dobro i brzo rade. Pitao sam ga: “Zašto i ti Ado ne bi radio?”

Priča ovo Boško Bijelonić, asistent u Dnevnon centru „Neven“, koji je i danas bio s Adom dok je Prnjavorčane, po drugi put, služio kafom i pokupio samo pozitivne komentare. Događaj „Na kafi kod Ade“ organizovan je u sklopu sedmice dječijih prava koju obilježava i Dnevni centar, a prostor im je dao pab “Pet lampi”.

Boško kaže da Ado voli da radi, te da je i danas uživao u svom poslu.

– Bilo mi je lijepo, volim da radim kao konobar i volim da idem sa Boškom na sok. Hvala mom šefu Branku što me je zaposlio i hvala mojim gostima – rekao je Ado.

Osim što je on oduševljen njima, i njegove kolege bile su oduševljene njim. Konobari iz prnjavorskog paba su za Adu imali smo riječi hvale, a to si potvrdili i brojni Prnjavorčani kojima je Ado donosio kafu.

– Ado je fantastičan! Mnogo nam je pomogao u radu. Drago mi je što se ovakvi događaji odigravaju u našoj sredini i da na taj način možemo pomoći Dnevnom centru „Neven“ – rekla je Adina kolegica Snježana.

"Na kafi kod Ade“ je samo jedan od događaja koji je organizovan ove sedmice.

- Ovakvi događaji su od velikog značaja, kako za naš Dnevni centar, tako i za sva lica koja imaju bilo kakav oblik poteškoća u razvoju – rekao je Bijelonić.

On je dodao da ovakvim događjima pokazuju da se lica sa poteškoćama u razvoju mogu osposobiti za rad i da treba da se socijalizuju i budu dio društva i lokalne zajednice.

Sav prihod od prodaje kafe, bakšiš i donacije biće uručeni Udruženju roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju „Neven“, prenosi Srpska.info.