Opštinske nagrade najboljim studentima

Marina Dušanić, Mirjana Spasojević i Jelena Đurić dobile su ovogodišnju nagradu opštine Prnjavor za najbolje studente, u vrijednosti od po 5.000 KM.
 

Nagrade je uručio načelnik opštine Darko Tomaš koji je izrazio zadovoljstvo što opština na ovaj način može nagraditi sve mlade ljude koji ostvaruju odlične rezultate. 

-Sa ovim ljudima Prnjavor, a i Republika Srpska imaju budućnost. Uvjeren sam da će oni kontinuitet rada i postizanja dobrih rezultata nakon školovanja nastaviti i na svojim radnim mjestima- rekao je Tomaš. 

Kod rangiranja uspjeha najviše bodova 23,39 imala je Marina Dušanić koja studira medicinu u Novom Sadu, a nagradu je primila njena majka Dragica koja je načelniku opštine zahvalila za podršku. 

Student četvrte godine Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci Mirjana Spasojević rekla je da je za nju čast što se našla među nagrađenim studentima. 

-Podrška lokalne vlasti nam mnogo znači, veliki je podsticaj ne samo za nas koji smo dobili nagrade nego i za sve studente da se trude i rade, a uspjeh neće izostati- rekla je Spasojevićeva.

Jelena Đurić, koja je prije mjesec dana završila Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, a sada je na masters studijima, smatra da je lijep gest načelnika opštine koji je primjetio trud i zalaganje studenata. 

Opština Prnjavor obezbijedila je i zajedničko nagradno putovanje u Prag za šest studentkinja, a osim tri najbolje rangirane, na put u glavni grad Češke otputovati i Milijana Janjić, student četvrte godine Filološkog fakulteta u Banjaluci. 

-Prošle godine sam takođe učestvovala na ovom izboru, tada smo išli u Beč, što je bilo prelijepo iskustvo. To je podsticaj za studente da daju sve od sebe, budu uspješni, a znanje i trud će se uvijek priznati- rekla je Janjićeva. 

Na nagradno putovanje u Prag ići će i Slađana Preradović student Poljoprivrednog fakulteta u Banjaluci i Tatjana Šestić student Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. 

Opštinska odluka predviđa bodovanje uspjeha u osnovnoj i srednjoj školi, kao i na fakultetu, a za studente jedan od glavnih uslova je da studiraju na javni visokoškolskim ustanovama, te da imaju prosjek iznad 9,5. 

Studenti koji su već dobili priznanje iduće godine nemaju pravo na nagradu kako bi se dala šansa da što više mladih obrazovanih ljudi dobije nagradu.

(Agencije)