Veliki uspjeh: Sezonu počeo kao 146. a završio kao 7. teniser Evrope

Perspektivni prnjavorski teniser Dražen Petrović nastupao je prethodnih dana na završnom Mastersu Evrope za igrače do 16 godina, koji je održan u italijanskoj Ređo Kalabriji. 

Iako je sam plasman na završni Masters veliki uspjeh, put Italije Prnjavorčanin, kako to i priliči velikim sportistima  krenuo optimistično, vjerujući u novi, još veći uspjeh. Na startu ga je voljom žrijeba čekao Stefan Popović iz Srbije. Nakon velike borbe i  dva odigrana  seta rezultata je bio izjednačen (1:1). Uprkos povredi zadnje lože, Petrović je nastavio meč, koji je u konačnici pripao Popoviću. Po završetku meča iz njegovog tima odlučili su  da zbog povrede član Teniskog kluba “Olimp” preda bez borbe naredni meč.

Pnjavorčaninu će ova godina ostati u itekako lijepom sjećanju. Početkom maja bio je 146. igrač na “Evropa Race listi”,a sezonu završava na odličnom 7. mjestu. Ogroman pomak ostavrio je zahvaljujući osvajanju dva “Tennis Europe” turinra, te finalima još tri, zahvaljući čemu je proglašen i za tenisera koji je najviše napredovao u Evropi.

- Ovo je bio posljedni turnir za ovu godinu, iza mene je odlična godina. Ovom prilikom bi se  zahvalio  Teniskom savezu BiH, i Mesnoj industriji “Trivas” koji su pomogli odlazak na završni Maters, te kabinetu predsjednika RS, Ministarstvu porodice omladine i sporta i kabinetu načelnika opštine Prnjavor, koji su pomagali tokom cijele godine, - rekao je Petrović, piše Prnjavorski.info.

Sezona kao iz bajke za Dražena Petrovića, godina popločana uspjesima, napretkom, pomakom. Putoavanje stazama uspjeha nastaviće se i dalje, jer još ni 16 godina napunio nije.