Tomaš: Ostajem načelnik Prnjavora

Načelnik Prnjavora Darko Tomaš rekao je danas da namjerava da ostane na toj funkciji, iako je kao nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici dva stekao uslove za ulazak u republički parlament, osvojivši 5.911 glasova Prnjavorčana, a na nivou Izborne jedinice 9.886.

– O nekoj drugoj mogućnosti možda ćemo govoriti kada budu potvrđeni rezultati, ali najbliža varijanta je da ostanem na poziciji načelnika do kraja mandata, a onda se na narednim lokalnim izborima ponovo kandidujem za istu funkciju – izjavio je Tomaš.

On je istakao da je njegov rezultat kao nosioca liste rezultat rada svih kandidata čija su se imena našla na ovoj listi.

– U našoj izbornoj jedinici svaki važan projekat je u vezi sa politikom ljudi iz SNSD-a. Cjelokupan rezultat izbora plod je odgovorne politike na republičkom nivou – rekao je Tomaš.

Od Prnjavorčana, osim Tomaša, na kandidatskoj listi SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici dva bili su Željko Simić, koji je dobio 2.723 glasa sugrađana i Aleksandra Dalšašo Lepir sa 2.148 osvojenih glasova.

Prema nepotpunim i nezvaničnim podacima Opštinske izborne komisije u Prnjavoru, lista SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske dobila je najveće povjerenje birača ove opštine sa osvojenih 7.120 glasova. I na svim ostalim izbornim nivoima kandidati SNSD-a su ostvarili ubjedljive pobjede.