Darko Tomaš najozbiljniji kandidat za premijera

Povodom sve češćih spekulacija da li se čelni čovjek Prnjavora seli u Vladu Republike Srpske: Pod njegovom dirigentskom palicom SNSD u Prnjavoru odnio ubjedljivu pobjedu na svim nivoima.

- Jedino je sigurno da ću ostati na poziciji sa koje, u datim okolnostima, najviše mogu da pomognem Prnjavoru - za “Novosti” je rekao dr Darko Tomaš, aktuelni načelnik opštine Prnjavor, povodom spekulacija da li ostaje na mjestu čelnog čovjeka te opštine ili se seli u Vladu RS.

– Ja sam čovjek stranke i o mom daljem angažmanu odlučivaće najviši organi SNSD, ali, siguran sam da ću, nakon što budu potvrđeni rezultati i postignuti međustranački dogovori, biti na onoj poziciji sa koje ću najviše moći da pomognem Prnjavoru – rekao je Tomaš.

Tomaševa zagonetnost je savim razumljiva, odnosno zašto nije siguran da će apriori i dalje ostati za kormilom prnjavorske opštine. Prema saznanjima “Novosti”, u slučaju da mjesto premijera RS pripadne SNSD, Tomaš figurira kao jedan od najozbiljnijih kandidata za tu funkciju.

Javna je tajna da, naime, ovaj mlađani doktor ekonomskih nauka slovi kao čovjek od posebnog povjerenja i Milorada Dodika i Željke Cvijanović. On je to povjerenje opravdao i na ovim izborima ne samo time što je, kao nosilac liste dobio najveći broj glasova u Prnjavoru, već i zavidno povjerenje u Srpcu, Laktašima i Gradiški.

KADAR SNSD

Prnjavor je uvijek slovio kao “tvrđava SDS”, sem kad se kao kandidat SNSD pojavljivao upravo Darko Tomaš. U svom prvom mandatu od 2008 do 2012, uvjerljivom pobjedom on kao kadar SNSD od SDS preuzima kormilo opštine. Pod njegovom “palicom” na upravo završenim izborima, SNSD je ostvario uvjerljivu pobedu na svim nivoima vlasti.

Tagovi: