Prevrnula se dizalica “Granita” i oštetila dalekovod (FOTO, VIDEO)

U donjem dijelu ulice Živojina Preradovića u Prnjavoru došlo je do prevrtanja dizalice koja radi na izgradnji autoputa Banja Luka- Doboj.

 

Tom prilikom je došlo do oštećenja dalekovoda i visokonaponske mreže koja se nalazi u neposrednoj blizini kuća.

Po riječima očevidaca tokom podizanja dizalice nisu bili izvučeni vanjski stabilizatori. Na svu sreću nije bilo povrijeđenih dok se materijalna šteta utvrđuje, prenosi TV K3.

Nezvanično, vozač dizalice i rukovodioci firme koja radi na izgradnji autoputa dali su izjave u policiji o ovom događaju.

Mještani izražavaju nezadovoljstvo. Kažu da je prostor na kojem se izvode radovi jako uzak i neuslovan i predstavlja konstantnu opasnost po bezbjednost građana.

Stanovnik ove ulice, Nedeljko Marinković priča da su njegovo dvorište i kuća bili ugroženi padom električnih žica pod naponom. Sreća je kaže samo što nije bilo povrijeđenih.

Marinković je pohvalio elektro službu koja je odmah izašla na teren i započela sanaciju dalekovoda. Kada će doći struja ne mogu da prognoziraju ali vjeruju da će se šteta sanirati u toku dana ili eventualno sutra.

Mještani ove ulice i ranije su imali problema zbog izgradnje autoputa i nekoliko njih čije se kuće nalaze u neposrednoj blizini izvođenja radova su još u procesu sudskih sporova oko rušenja imovine i plaćanja naknade za istu, piše TV K3.

Još uvijek su u neizvjesnosti po tom pitanju i skeptični su po pitanju radova i završetka gradnje autoputa te strahuju da nakon otvaranja autoputa preostali dio radova uopšte neće biti završen.