Ronaldinjo boravio u Beogradu: Trenutno je najbolji Mesi, a dok sam igrao bio sam ja

Za njega su govorili da je najveći umjetnik sa loptom. Igrao je za Barselonu, a aplaudirali mu navijači Real Madrida. Osvajač je dvije Zlatne lopte, Svjetskog prvenstva, Lige šampiona, a možda je najbolji fudbalski zabavaljač u poslednjih 30 godina. Riječ je o legendarnom Ronaldinju, koji je ovih dana u Beogradu i koji je ekskluzivno govorio za RTS.

Ronaldinjo je bio više od fudbalera, nije bio orijentisan samo na rezultat, već i na publiku koja ga je pratila.

- Hvala za to što ste rekli, osjećao sam se srećno tokom karijere. Učinio sam mnoge ljude srećnim načinom na koji sam igrao fudbal. Bog mi je dao sve to tokom moje karijere - izjavio je Ronaldinjo.

Dodao je da je imao sreću da radi ono što najviše voli i zato je bio zadovoljan.

- Volio sam da učinim ljude srećnim onime što ja volim da radim. Bio sam srećan kad god sam igrao fudbal - rekao je Ronaldinjo za RTS.

Tokom karijere Brazilac je osvojio Svjetsko prvenstvo, prventsvo Južne Amerike, bronzu na Olimpijskim igrama, Ligu šampiona, prvenstvo Španije, Italije, više puta bio proglašavan najboljim igračem na svijetu, ali posebnu privilegiju doživio je kada su mu navijači Real Madrida aplaudirali na "Santjago Bernabeu" kada je postigao dva od četiri gola Barselone u "El Klasiku".

- Sve su to divne stvari i spektakularni momenti, osvojiti sve timske i individualne trofeje, ali to kada vam protivnički navijači aplaudiraju su specijalni i nezaboravni momenti - naveo je.

Od kada je bio dječak samo je želio da igra fudbal, imao je svoje idole među bivšim igračima, a sada je i on idol mnogoj djeci.

- Cijeli život sam razmišljao o fudbalu i želio sam da usrećim djecu načinom kako igram. Želio sam da ih privučem u sport. Bitno je da slijede svoje snove i da daju maksimum da ostvare svoj san - rekao je Ronaldinjo.

Za kraj, Ronaldinjo je odgovorio možda na najteža pitanja, ko je trenutno najbolji igrač na svijetu i ko je bio najbolji tokom njegove igračke karijere.

- Trenutno je najbolji Mesi, a dok sam igrao bio sam ja - zaključio je uz osmijeh Ronaldinjo.

Tagovi: