Otkazana 21. redovna sjednica SO Prnjavor: Klub 5 i NDP u raskoraku

Neposredno prije početka 21. redovnog zasjedanja Skupštine opštine Prnjavor ista je otkazana. Kao razloge navode neslaganje Kluba odbornika 5 i NDP-a. Slijede dogovori šefova Klubova, na kojoj će zakazati sljedeću sjednicu koja se očekuje početkom sljedeće sedmice.

Predsjednik Skupštine opštine Željko Simić istakao je da su potrebne dodatne konsultacije, a organi SNSD-a će zauzeti svoje stavove koje će predstaviti na sljedećoj sjednici. Već sutra održaće sjednicu Kolegijuma Skupštine, na kojoj će biti utvrđen novi datum održavanja sjednice.

- Potrebno je izvršiti dodatne konsultacije na nivou političkih opcija koji učestvuju u skupštinskoj većini, ja sam iskoristio svoju poslovničku mogućnost koja je u skladu s članom 98. poslovnika, uz konsultacije sa svim šefovima klubova odbornika, jednoglasno smo donijeli odluku da prolongiramo početak sjednice za sledeću sedmicu”, istakao je predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić.

- Početak sjednice je prolongiran za sledeću sedmicu, postoje međusobni problemi u funkcionisanju između Kluba odbornika 5 I NDP-a, i ja sam uvjeren da ćemo mi kao najveća politička partija do početka sjednice s njima dodatno izdefinisati njihovo učešće u vlasti te vidjeti na koji način će neki od njih nastaviti dalje,” rekao je načelnik Darko Tomaš.

On je dodao da neće dozvoliti neslaganje kada je u pitanju donošenje odluka oko važnih pitanja kao što je rebalans ili nacrt budžeta, prenosi K3.

- Ono što neću dozvoliti da na važnim dokumentima kao što je rebalans budžeta ili budžet za sledeću godinu, da odbornici koji su u većini, jedni predlažu, a drugi ne podržavaju isti. Mi kao SNSD nemamo problem sa funkcionisanjem, ali imaju oni između sebe i u tom kontekstu treba redefinisati odnose, nekima ćemo se sigurno zahvaliti na saradnji”, dodao je Tomaš.

Rasprava o 13 tačaka dnevnog reda, među kojima su i prijedlog odluke o usvajanju rebalansa budžeta za ovu i nacrt budžeta za narednu godinu, pred odbornicima će se naći tek naredne sedmice.

Tagovi: