Učenici muzičke škole održali polugodišnji koncert

Učenici Muzičke škole za osnovno i srednje obrazovanje “Konstantin Babić” u Prnjavoru održali su sinoć tradicionalni polugodišnji koncert.

Direktor Muzičke škole Đorđe Kovačević podsjetio je da tokom godine učenici ove škole imaju oko 25 koncerata i izdvojio polugodišnji na kojem se učenici predstavljaju dostignućima ostvarenim tokom prvih mjeseci nove školske godine, godišnji na kojem se sumiraju svi postignuti rezultati u školskoj godini, kao i martovski koncert mladih i uspješnih.

Kovačević je govoreći o rezultatima ostvarenim tokom prvog polugodišta izrazio posebno zadovoljstvo nastavnim funkcionisanjem Srednje muzičke škole u koju je upisana druga generacija od 18 učenika.

- U srednjoj školi imamo dva učenika iz Dervente, što je važan pokazatelj da Prnjavor postaje jedan regionalni centar muzičke umjetnosti i kulture” , naveo je Kovačević.

Kod osnovnog obrazovanja zastupljeno je šest odsjeka – klavir, harmonika, violina, gitara, klarinet i flauta, a u srednjoj školi nastava je organizovana u dva odsjeka – opštem teoretskom i instrumentalnom.

Kovačević je rekao da je pokrenuta inicijativa prema Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske da se uvedu još dva odsjeka – viole i violončela.

- Ovo je prilika da se škola dalje razvija. Siguran sam da ćemo u sledećoj školskoj godini imati i ova dva odsjeka”, rekao je on, prenose agencije.

Nastavu u ovoj školi pohađa oko 200 učenika.