Anonimni dobročinilac iz Bijeljine odlučio da podijeli bogatstvo

Dok su u današnje vrijeme svima “puna usta” nataliteta i priče o tome koliko je važno da se djeca rađaju, malo je onih koji rade nešto konkretno po tom pitanju. Jedan čovjek odlučio je da svoje bogatstvo uloži u podsticanje nataliteta i to tako što će svako treće i naredno dijete u porodici darivati sa 2.000 KM.

Krajem godine Eparhija zvorničko – tuzlanska uputila je raspis sveštenstvu u kom ih obavještava da se anonimni darodavac obratio sa željom da podrži rađanje djece. Kako stoji u raspisu, darodavac “želi da pomogne novorođeno treće i svako sljedeće dijete jednokratnim iznosom od 2.000 KM”.

On moli da sveštenici na svojim parohijama podstiču mlade bračne parove na rađanje djece.

– Imam nemalu svotu novca a nemam nasljednika i želim je uložiti u podsticanje rađanja. Za ovu akciju potrebna mi je pomoć naše Svete Crkve pa Vas molim za Vaš blagoslov i da obavežete sve sveštenike u Vašoj eparhiji da svaki sveštenik u svojoj parohiji podstiče parove na rađanje trećeg i četvrtog djeteta. Ja bih svako novorođeno dijete darovao sa 2.000 KM – piše u pismu, piše InfoBijeljina.

Međutim, darodavac u ovoj akciji želi ostati anoniman, pa će ga zastupati direktor osnovne škole u Osječanima, Saša Živanović i sveštenik u selu Gornja Slatina, Dragan Pavlović.

Ukoliko ste roditelj troje ili više djece, treba da dostavite potvrdu od matičnog ureda i potvrdu od sveštenika da je dijete kršteno i da je treće ili četvrto dijete u braku. Ove dvije potvrde treba da pošaljete poštom na adresu: Živanović Saša, 74225 Osječani.

Novac će srećnim roditeljima biti uručen lično, u najkraćem roku po prijemu potvrda, navodi u svom pismu anonimni dobrotvor.