Pijani kum napravio haos na slavi: Popio četiri litra rakije, pa pretukao domaćine i policajce

Krsna slava Sveti Jovan presjela je domaćinu Đ. J. (56) i njegovom sinu D. J. (26), koje je, poslije četiri litre popijenog alkohola, kako se sumnja, pretukao kum M. M. (26), a potom je navodno nasrnuo fizički i na policajce koji su došli da ga hapse!

Kako Novosti saznaju, M. M. je došao kod kumova kući, u Jakovu, u nedjelju, u popodnevnim satima, na slavu i ručak. Kumovi su se neko vrijeme lijepo slagali, ali, prema nezvaničnim informacijama, nakon popijene četiri litre rakije, došlo je do svađe, a onda i do tuče. M. M. se sumnjiči da je najprije pretukao starog kuma i domaćina, a onda i njegovog sina D. J, koji se od batina navodno – onesvjestio.

O incidentu je odmah obavještena policija, čiji su službenici iz PS Surčin, došli u Jakovo na intervenciju. Međutim, M. M. se nije smirivao, opirao se hapšenju i čak je navodno i fizički nasrnuo na policajce. Jednog od njih, kako se sumnja, M. P. udario je u stomak i u glavu, a drugog, D. L. u predjelu šake.

Ipak, M. M. je nekako savladan i smješten u policijsko vozilo. Međutim, on se i dalje opirao, a prilikom dovođenja do policijske stanice oštetio je i unutrašnjost službenog policijskog vozila. Na kraju je, ipak, savladan i određeno mu je policijsko zadržavanje. Nakon toga je priveden na saslušanje u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Kako se saznaje, M. M. je u ponedjeljak – uveliko otriježnjen, iznio odbranu pred nadležnim tužilaštvom. Tvrdi da se “baš ničega ne sjeća”, da “nije vičan piću”, ali da je bio “mnogo pijan”. Kako je ispričao, navodno, učinilo mu se jednog trenutka da će domaćini napasti nekog gosta na slavi, pa je htio da ga – brani. Tvrdi da mu je žao zbog svega što se dogodilo, a naročito kumova, koje kako kaže, mnogo voli i poštuje.

M. M. je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode, jer nikada ranije nije osuđivan, niti slovi za incidentnog mladića. Na teret mu se stavlja napad na policajce, nanošenje teških tjelesnih povreda i oštećenje tuđih stvari, zbog čega bi, mogao da “zaradi” i robiju.

Istraga se nastavlja, a u narednom periodu biće saslušani oštećeni domaćini, svjedoci sa slave, a naloženo je i vještačenje osumnjičenog.

Policajci na kućnom liječenju

Dvojica policajaca na koje je M. M. fizički nasrnuo su, poslije incidenta, prevezeni vozilom Hitne pomoći u Urgentni centar, gdje su im konstatovane lake tjelesne povrede. S druge strane, domaćin slave i njegov sin, prošli su mnogo gore. Zadobili su teške povrede u vidu frakture glave, odnosno vilice. Ipak, u incidentu niko nije životno ugrožen i svi su pušteni na kućno liječenje.