Boje kose koje će biti hit ovoga ljeta (FOTO)

Početak godine savršeno je vrijeme za razmišljanje o promjenama, a ako ste odustali od novogodišnjih odluka, dopustite sebi barem jednu jednostavnu promjenu za koju ne morate ništa raditi, samo se prepustiti rukama profesionalaca.

Govorimo, naravno, o promjeni boje kose, a ove godine trendovi u svijetu kose zaista su raznovrsni. Ako ste skloniji klasici, ove godine obavezno morate isprobati duboke tople tonove smeđe ili kremaste i medene tonove plave, a za one odvažnije tu je i boja godine - koralna, kao i boja breskve i nježne pastelne nijanse. Za najhrabrije svakako je obrnuti ombre, koji će se malo ko usuditi da proba, ali zaista izgleda sjajno na fotografijama.

Rose gold

Ako mislite da su rose gold nijanse rezervisane samo za plavuše, pogriješili ste. Mogu je nositi i brinete, pa čak i crnke, i to bez izbjeljivanja koje može uništiti kosu. Pramenovi u rose gold nijansama će vam svakako osvježiti boju i dati potpuno novi, moderan izgled. U zavisnosti od tona vaše kože, kao i da ne biste brinuli da li će vam ovaj trend odgovarati, uz pomoć vašeg frizera odlučite se da li da u vašoj kosi napravite više ružičastih ili više zlatnih pramenova.

Pepeljasto crna

U novoj godini boje inspirisane bojom kafe će biti totalni hit. Najlepša od tih nijansi je svakako pepeljasto crna, koju možemo uporediti i s tamnim pivom. Crna boja je snažna i elegantna, a dobro izvedena na zdravoj i sjajnoj kosi ima neopisivu magnetsku privlačnost.

Pastelne nijanse

Pastelne boje mogu se lako dodati prirodno plavoj ili izblijedjelo plavoj boji kose. S bojama za kućnu upotrebu možete provjeriti da li vam pristaje ta nova moda bojenja kose. Pastelne boje idealne su za svijetloplavu kosu jer se u njoj ističu i lako se primaju kod bojenja.

Boja breskve

Boju breskve možete lako dobiti na posvijetljenim pramenovima, ili na kosi koja je potpuno posvijetljena. Možete je kombinovati s tamnijim nijansama izrasta ili balayage pramenova, a kao i sve ostale boje koje se lako ispiru, odlična je za osobe koje traže kratkotrajnu osvježavajuću promjenu.

Koralna

Ovaj izbor boja za kosu ne može proći bez koralne, koju je kultni "Pantone" proglasio hit bojom 2019. godine. Posljednjih je sezona jedna od popularnijih boja kose bila pastelna ružičasta, koju će u 2019. zamijeniti smjelija koralna. Ova nijansa najbolje će pristajati onima s neutralnim i toplim podtonom kože.

Tagovi: