Srbin “mrtav pijan” autoputem vozio u suprotnom smjeru

Italijanska policija je u ponedeljak 21. januara u 5 časova ujutru, zaustavila S. A. (31) državljanina Srbije, koji je pod uticajem alkohola vozio u suprotnom smjeru na autoputu.

U saopštenju koje je objavila italijanska policija navodi se da im je u noći između nedjelje i ponedjeljka, od strane učesnika u saobraćaju signalizirano da se na dionici auto-puta A-31 u opštini Longare kod Vićenze kretalo vozilo u suprotnom smjeru na autoputu.

Brzom intervencijom policije, 31-godišnji S. A. državljanin Srbije koji je, kako se saznaje, iz okoline Petrovca na Mlavi, zaustavljen u Tori di Kuartesolo.

Kako piše u saopštenju, 31-godišnji S. A. koji je upravljao vozilom marke „opel“, na autoput u pogrešnom smjeru ušao je na području Verone, u Duevilu, i vozio je u kontra smjeru narednih 15 kilometara, dok ga policija nije presrela i zaustavila. Alkotestom mu je utvrđeno 1,5 promila alkohola u krvi.

On je priveden u policijsku stanicu gdje je zadržan do trežnjenja, vozilo i vozačka dozvola su mu oduzeti, a slijedi mu i prekršajna prijava, prenosi Blic.