Aleksandra Jovičić Đinović dobitnik Nagrade "Milutin Bojić"

Pjesnikinja Aleksandra Jovičić Ðinović iz Leška kod Leposavića osmi je dobitnik Nagrade "Milutin Bojić" za mlade pjesnike, odlučio je žiri u sastavu Mileta Aćimović Ivkov, Slađana Ilić i Darko Daničić, saopštili su iz biblioteke Milutin Bojić.

Ciklus pjesama Aleksandre Jovičić Ðinović ocijenjen je kao najbolji od ukupno 47 pristiglih radova.

Svečano uručenje Nagrade "Milutin Bojić" biće upriličeno u srijedu 19. maja, na Dan biblioteke i dan rođenja Milutina Bojića.

Istog dana biće otvorena i izložba "Bojići od pera", na kojoj će biti predstavljeno stvaralaštvo Milutina Bojića, njegove braće Radivoja i Dragoljuba, kao i Dragoljubovih potomaka - sina Mirka i unuke Zoje Bojić.

Uručenje nagrade i izložba održaće se u matičnom odjeljenju Biblioteke "Milutin Bojić", s početkom u 17.30 (u 17.30 je otvaranje izložbe, a u 18.00 biće uručena nagrada i predstavljen pobjednički ciklus pjesama Aleksandre Jovičić Ðinović.

Aleksandra Jovičić Ðinović rođena je 1986. godine u Prištini, a odrasla u Orahovcu.

Diplomirala je na Odseku za opštu književnost i teoriju književnosti Univerziteta u Beogradu, masterirala na Departmanu za srpsku književnost i jezik Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

Objavljivala je priče, pjesme i eseje u regionalnim i inostranim zbornicima i književnim časopisima. Poezija joj je prevođena na engleski i arapski jezik.

Dobitnica je nagrade "Mak Dizdar" za najbolju neobjavljenu zbirku pjesama mladog pesnika (Stolac, 2017).

Na Literarnom konkursu u čast Rada Drainca 2018. godine dobila je prvu nagradu za esej.

Dobitnica je druge nagrade na konkursu "Ulaznica 2020".