Derventa se u suzama oprostila od desetogodišnjeg Denisa Kapetanovića (FOTO)

Grad na Ukrini se u bolu i suzama oprostio od desetogodišnjeg Denisa Kapetanovića, čiji je život prekraćen u strahovitoj eksploziji u prošli četvrtak u porodičnoj kući u Dubičkoj ulici u derventskom naselju Jasenci.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Uz vječno ožalošćene roditelje i sestricu, od „malog anđela“, oprostila se i druga mnogobrojna rodbina i komšije, a kako saznaju naš portal, još uvijek nije utvrđena vrsta eksplozivne naprave koja je ugasila dječiji život.

Uz konstataciju da je izvršena i obdukcija tela nastradalog dječaka, to nam je potvrdila i Dragana Kerkez, portparol Policijske uprave Doboj.

-Još uvijek je riječ o nepoznatoj eksplozivnoj napravi čiji su dijelovi poslati na dodatnu ekspertizu i vještačenje. Sasvim je izvjesno da je riječ o napravi velike razorne moći, s obzirom i na materijalnu štetu na kući- kaže, za naš portal, Kerkezova.

Saznajemo da su tog kobnog dana, nešto prije podneva, Kapetanovići, inače mješovita nacionalna porodica, u prizemlju kuće proslavljali drugi dan Bajrama. U to vrijeme Denis se sam igrao u potkrovlju.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

-Iznenada je odjeknula eksplozija koja je potresla ne samo kuću već i cijelo naselje Jasenci. Kao da je kuću pogodilo nešto jače i od tenkovske granate. Denisu nije bilo spasa, izdahnuo je na mjestu eksplozije. A, bio je vrlo bistro, omiljeno i radoznalo dete. Posebno je bio ljubimac svoga strica, deminera, koji je često na FB objavljivao njihove fotografije i sa maskirnom uniformom i oružjem- kazuju šokirane komšije.

 

OPROŠTAJNI GOVOR

Na mjesnom derventskom mezarju bilježimo srceparajuću sliku mnogobrojnih ljudi u bolu i nevjerici. Uprkos svim epidemiološkim mjerama, došli su da dotaknu i ponesu tabut sa posmrtnim ostacima zlosrećnog djeteta.

-Otišao je jedan mladi desetogodišnji ribar da u nekom drugom svijetu lovi svoje snove, jedan mladi lovac, jedan dječak pun snova i nada. Jedna školska klupa ostala je prazna, nepročitane knjige u đačkoj torbi… Deni, na jastuku tvoje mame i tate, sestre Dajane, ostaće otisak tvoje lepe glave i spavaćeš tako s njima u nadi da ćeš im kroz snove davati podršku da prežive ovaj bol. Mali anđele plačemo za tobom. Počivaj u miru- u potresnom oproštajnom govoru desetogodišnjem Denisu Kapetanoviću naveo je poznati derventski aktivista i intelektualac Fadil Pelesić.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

OPROST DESETOGODIŠNJEM DJETETU

Mnogobrojni prisutni su naprosto za tren zanijemili kada se po tradicionalnom muslimanskom običaju čulo „da li halale i opraštaju grijehe pokojniku“. Jednostavno, pitanje je šta je to moglo da zgriješi i šta to treba oprostiti zlosrećnom djetetu, koje je, tragičnom sudbinom, prerano otišlo sa ovog surovog svijeta.

FOTO: NINKO ĐURIĆ

Iza Denisa su ostali majka Violeta, otac Aldin, sestra Dajana, amidže Armin i Almir, nana Ljiljana, baka Gordana, djed Vojislav, i ostala
mnogobrojna rodbina, navedeno je u umrlici.

Ninko ĐURIĆ