Detalji pogubije radnika na radilištu

Petar Topić (63), iz Donjih Smrtića, bio je na ljestvama kada je poginuo, iznenada izgubivši ravnotežu, padom sa gotovo tri metra visine, izvodeći građevinske radove na jednom domaćinstvu u tom prnjavorskom selu.

Iz banjalučke Policjske uprave su saopštili da se nesreća dogodila u ponedjeljak, kada je oko 13.45 časova policiji od strane dežurnog ljekara Službe hitne medicinske pomoći Prnjavor prijavljen slučaj.

-Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor reagovali su po prijavi da je u ovu zdravstvenu ustanovu dovežena osoba P.T. iz Prnjavora zbog povreda zadobivenih prilikom pada sa privatnog objekta u izgradnji, sa visine od oko 2,8 metara. Lice P.T. je od zadobijenih povreda preminulo- saopšteno je danas (utorak) iz Policijske uprave Banjaluka.

Kako naš portal saznaje, Topić je nastradao izvodeći radove, za preduzeće „Top Inženjering“ iz Dervente, u jednom domaćinstvu u Smrtićima.

-Petar baš nije imao sreće. Prilikom penjanja pomoću ljestvi, sa jedne na drugu etažnu ploču, iznenada je izgubio ravnotežu i pao sa 2,8 metara na betonsku ploču, pri čemu je zadobio teške povrede. Očevici nesreće, vlasnik kuće i dvojica radnika derventskog preduzeća, pokušali su da mu ukažu prvu pomoć i potom ga kolima prebacili u Dom zdravlja u Prnjavor. Tu je, nažalost, dežurni ljekar i konstatovao da mu nije bilo spasa, odnosno da je preminuo od zadobijenh povreda na betonskoj ploči- kazuje naš izvor upućen u ovu tragediju.

Policija je izvršila uviđaj a odogađaju je obaviješten Republički inspektor zaštite na radu, kao i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, naveli su iz banjalučke Policijske uprave.

Poznanici poginulog Petra Topića, kažu da je važio za veoma omiljenog i marljivog čovjeka, iza kojeg su ostali supruga, punoljetni sin i kćerka, braće i setra, unučad i druga mnogobrojna rodbina.

N. ĐURIĆ

Tagovi: