Prnjavor: DNS odustaje od amandmana?

Treća redovna sjednica Skupštine opštine Prnjavor zakazana je za četvrtak, a prema planu koji je jednoglasno usvojio tamošnji kolegijum, na dnevnom redu će se naći 21. tačka.

Prnjavorska skupština je početkom februara usvojila Nacrt budžeta opštine za ovu godinu u iznosu od 17,3 miliona maraka, što je za oko 600.000 KM manje od rebalansa budžeta za 2020.godinu.

Predložena verzija ovogodišnjeg budžeta tada nije dobila podršku klubova poslanika DNS-a i SDS-a.

U DNS-u su ukazali i tada na neracionalno trošenje sredstava na određenim budžetskim pozicijama. Smatraju da se mogao naći prostor za uštede te da se taj dio novca iskoristi da bi omogućili besplatne udžbenike za sve učenike u osnovnim školama te da budu pojačane mjere pronatalitetne politike.

Predsjednik opštinskog odbora DNS-a i odbornik u Skupštini Dragan Radić za MojPrnjavor.info ističe da su unutar stranke razgovarali o amandmanima te da je generalni stav da bi to bilo uzaludno.

„Neće se naći prostora za to, odnosno neće to podržati skupštinska većina. Još nismo donijeli odluku. Moguće je i da pokušamo sa amandmanima, ali unaprijed znamo da to teško može da prođe. Oni se pravdaju nedostatkom sredstava, ali sigurno bi se, kroz određene uštede koje su moguće, taj novac pronašao. I to prije svega na stavkama koje se odnose na lična primanja zaposlenih u lokalnoj upravi“, istakao je Radić i dodao da će do četvrka, za kada je zakazana sjednica, iskristalizovati stavove.

Iz SDS-a su poručili će ići sa amandmanima na budžet, naglasivši da veliki dio novca odlazi za pokrivanje ličnih primanja zaposlenih u lokalnoj upravi te da se mora ići ka tome da broj tih službenika bude smanjen. Sa šefom odbora SDS-a i odbornikom Milanom Petrovićem nismo uspjeli da stupimo u kontakt.

MojPrnjavor.info

Tagovi: